COOKING SUGAR, SUGAR

Η απόλυτη συνταγή για κρέπες χωρίς γλουτένη και χωρίς λακτόζη


JTeam

14 Ιανουαρίου 2024

Η απόλυτη συνταγή για κρέπες χωρίς γλουτένη και χωρίς λακτόζη
www.soniaperonaci.it
Κρέπες χωρίς γλουτένη και λακτόζη με φρούτα και φιστικοβούτυρο, ό,τι πρέπει για πρωινό ή για οποιαδήποτε ώρα της ημέρας.

Με τις σημερινές κρέπες χωρίς γλουτένη και χωρίς λακτόζη μπορείτε να ξεχάσετε τις τροφικές σας δυσανεξίες και να έχετε μια νόστιμη και ανέμελη γευστική εμπειρία.

Υλικά για 4 κρέπες

320 γρ. γάλα ρυζιού

2 αυγά

20 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

105 γρ. αλεύρι ρυζιού

40 γρ. άμυλο πατάτας

3 γρ. μπέικιν πάουντερ

25 γρ. σπορέλαιο + μια σταγόνα για να λαδώσουμε το ταψί

2 γρ. αλάτι

Jenny.Gr
www.soniaperonaci.it

Εκτέλεση

Καταρχάς ρίχνουμε το γάλα ρυζιού σε ένα μεγάλο μπολ, σπάμε τα αυγά σε αυτό και στη συνέχεια χτυπάμε το μείγμα με ένα σύρμα για να ενωθούν τα υλικά. Προσθέτουμε επίσης το λάδι σιγά σιγά.

Τώρα ενσωματώνουμε τη ζάχαρη και τα άλλα ξηρά στοιχεία, ανακατεύοντάς τα: άμυλο πατάτας, αλεύρι και μπέικιν πάουντερ. Ανακατεύουμε προσεκτικά για να μην δημιουργηθούν σβώλοι και τέλος προσθέτουμε το αλάτι. Η ζύμη πρέπει να είναι ημί-υγρή, πολύ λεία και βελούδινη.

Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι με μια σταγόνα λάδι και, όταν είναι ζεστό, ρίχνουμε μια κουτάλα από το μείγμα στο κέντρο. Περιστρέφουμε αμέσως το τηγάνι για να το διανείμουμε σε όλη την επιφάνεια το μίγμα και μαγειρεύουμε για λίγα δευτερόλεπτα, μέχρι να παρατηρήσουμε φυσαλίδες ή τις άκρες να σηκώνονται μόνες τους.

Σε αυτό το σημείο αναποδογυρίζουμε την κρέπα, γρήγορα με τη βοήθεια μιας σπάτουλας. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για λίγα δευτερόλεπτα και από αυτή την πλευρά. Καθώς είναι έτοιμες, κρατάμε τις κρέπες στοιβαγμένες για να διατηρηθούν ζεστές. Τέλος, γεμίζουμε τις κρέπες όπως προτιμάμε ή τις απολαμβάνουμε σκέτες με λίγη ζάχαρη άχνη.

Συμβουλές

Αν δεν σας αρέσει το γάλα ρυζιού, μπορείτε να το αντικαταστήσετε σε ίσες δόσεις με γάλα σόγιας

Μην αποθαρρύνεστε αν η πρώτη κρέπα είναι άσχημη ή καμένη: αυτός είναι ο κανόνας. Η πρώτη προσπάθεια θα σας βοηθήσει να ρυθμίσετε τη θερμοκρασία και τους χρόνους μαγειρέματος.

Μπορείτε να αποθηκεύσετε τις κρέπες στο ψυγείο, κλεισμένες σε αεροστεγές δοχείο ή προστατευμένες με μεμβράνη. Αν προτιμάτε να τις μαγειρέψετε την τελευταία στιγμή, μπορείτε να ετοιμάσετε το κουρκούτι και να το φυλάξετε στο ψυγείο για μια μέρα το πολύ. Αν κααι δεν είναι ιδανικό, αλλά εάν δεν έχετε εναλλακτική, μπορείτε να παγώσετε τις κρέπες, όχι στοιβαγμένες αλλά η μία ξεχωριστή από την άλλη.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.