Φτιάχνονται εύκολα και γρήγορα και αποτελούν ιδανικό πρωινό ή brunch. Ο λόγος για τα pancakes. Μάλιστα σήμερα θα δοκιμάσουμε την πιο υγιεινή τους εκδοχή με τη βρώμη.
Χωρίς αμφιβολία είναι νόστιμα όπως είναι, αλλά τίποτα δεν μας εμποδίζει να τα γαρνίρουμε με αυτό που προτιμάμε: από το κλασικό σιρόπι σφενδάμου, μέχρι σοκολάτα ή λίγη μαρμελάδα ή απλά με φρέσκα. Ένας άλλος νόστιμος τρόπος για να τα διακοσμήσετε είναι με τριμμένη μαύρη ή σοκολάτα γάλακτος. Είστε έτοιμοι να ετοιμάσετε;
Υλικά για 4 pancakes
150 γρ. ασπράδια αυγού
75 γρ. γιαούρτι
75 γρ. πλιγούρι βρώμης
4 γρ. μπέικιν πάουντερ
Εκτέλεση
Ξεκινάμε χτυπώντας σε ένα μπολ με ένα μίξερ τα ασπράδια μέχρι να σφίξουν. Προσθέτουμε το ελληνικό γιαούρτι και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε σταδιακά το πλιγούρι βρώμης και το ενσωματώνουμε ανακατεύοντας. Τέλος προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Και η ζύμη μας είναι έτοιμη.
Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και το αλείφουμε με λίγο βούτυρο. Με μια κουτάλα ρίχνουμε το μείγμα στο τηγάνι και ψήνουμε μια-μία τα pancakes. Αφήνουμε να ψηθούν για περίπου δύο λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσουν. Και όταν είναι έτοιμα γαρνίρουμε με ό,τι προτιμάμε.
Απόλαυσε το πρωινό σας
Συμβουλή
Μπορούμε να προσαρμόσουμε αυτά τα πολύ απλά pancakes με πολλούς τρόπους: Αν δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε πλιγούρι βρώμης, το κλασσικό αλεύρι θα είναι μια χαρά. Θέλουμε να αρωματίσουμε τη ζύμη; Χρησιμοποιούμε λίγο ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού. Αν θέλουμε, μπορούμε επίσης να δοκιμάσουμε να αντικαταστήσουμε το γιαούρτι με γιαούρτι καρύδας.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.