COOKING SUGAR, SUGAR

Υπέροχη κρέμα μανταρίνι


JTeam

7 Φεβρουαρίου 2024

Υπέροχη κρέμα μανταρίνι
www.soniaperonaci.it
Η κρέμα μανταρινιού είναι τέλεια για να συνοδέψει επιδόρπια όλων των ειδών, από πολύ απαλό κέικ γιαουρτιού μέχρι, γιατί όχι, κέικ σοκολάτας για να δημιουργήσετε μια πολύ ευχάριστη αντίθεση.

Γνωρίζετε ότι μερικές φορές αρκεί μόνο μία λεπτομέρεια, η προσθήκη μόνο ενός στοιχείου για να ανατρέψει εντελώς μια συνταγή; Για παράδειγμα ένας καφές εσπρέσο που προστίθεται στη ζεστή σοκολάτα τη μεταμορφώνει, μια κρέμα βουτύρου μετατρέπει ένα muffin πρακτικά σε cupcake, ο χυμός ενός μανταρινιού κάνει την κλασική κρέμα διαφορετική από τη συνηθισμένη. Και αυτό ακριβώς κάνουμε σήμερα: Θα ετοιμάσουμε μια υπέροχη κρέμα μανταρίνι.

Και πιστέψτε μας, η ελαφρότητα και η νοστιμιά αυτής της συνταγής θα σας μείνουν αξέχαστες. Ας δούμε μαζί πώς θα ετοιμάσουμε την κρέμα.

Υλικά

4 κρόκοι αυγών (περίπου 80 γρ.)

120 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

175 γρ. χυμός μανταρινιού

Ξύσμα μανταρινιού

75 γρ. κρέμα γάλακτος φρέσκια

250 γρ. ​​πλήρες γάλα 250 γρ

25 γρ. άμυλο καλαμποκιού

25 γρ. άμυλο ρυζιού

Jenny.Gr
www.soniaperonaci.it

Εκτέλεση

Καταρχάς πλένουμε και στεγνώνουμε καλά το μανταρίνι. Στη συνέχεια παίρναμε το ξύσμα, τρίβοντας μόνο το επιφανειακό μέρος για να μην περιλάβουμε το λευκό πικρό μέρος από κάτω. Κρατάμε το ξύσμα στην άκρη και στύβουμε το μανταρίνι και μετά φιλτράρουμε τον χυμό.

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τους κρόκους αυγών σε θερμοκρασία δωματίου, μαζί με τη ζάχαρη. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ηλεκτρικό μίξερ για να χτυπάτε τα υλικά ομοιόμορφα. Τώρα προσθέτουμε το άμυλο καλαμποκιού και το άμυλο ρυζιού. Ύστερα προσθέτουμε μια σταγόνα γάλα για να μαλακώσει ελαφρώς η βάση και ρίχνουμε το υπόλοιπο σε μια κατσαρόλα μαζί με τη φρέσκια κρέμα, το χυμό μανταρινιού και το ξύσμα

Με ένα μπλέντερ χτυπάμε το μίγμα για λίγα δευτερόλεπτα. Ανάβουμε τη φωτιά και, μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε μέσα τον κρόκο αυγού και τη ζάχαρη. Αρχικά το χτυπημένο αυγό μένει στην επιφάνεια, μην το ανακατεύετε αλλά δυναμώνετε τη φωτιά. Πρώτα θα αρχίσει να σιγοβράζει μόνο το γάλα και μετά και τα αυγά στο κέντρο. Σε αυτό το σημείο ανακατεύουμε ζωηρά, για λίγα λεπτά, και η κρέμα θα είναι ήδη έτοιμη.

Αδειάζουμε την κρέμα σε ένα χαμηλό, φαρδύ ταψί και την αφήνουμε να κρυώσει στο ψυγείο σκεπασμένο με μεμβράνη, εκτός αν θέλετε να τη σερβίρετε ζεστό, ίσως πάνω σε παγωτό.

Σημειώσεις και συμβουλές

Με τα ασπράδια που περίσσεψαν μπορείτε να φτιάξετε εξαιρετικές γαλλικές μαρέγκες

Αν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε μεμβράνη, πασπαλίστε την επιφάνεια της κρέμας με λίγη κρυσταλλική ζάχαρη.

Αυτή η κρέμα είναι εξαιρετική για επιδόρπια ή ακόμα και να την απολαύσετε σκέτη.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.