COOKING SUGAR, SUGAR

Το απόλυτο Red Velvet Cake για να ξετρελάνεις το έτερον ήμισυ την ημέρα των ερωτευμένων


JTeam

10 Φεβρουαρίου 2024

Το απόλυτο Red Velvet Cake για να ξετρελάνεις το έτερον ήμισυ την ημέρα των ερωτευμένων
pexels
Αχ η αγάπη! Η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου είναι η πιο ερωτική ημέρα του χρόνου. Είναι μια μέρα που οι ερωτευμένοι ανταλλάσσουν δώρα, λουλούδια, σκέψεις, κάρτες... αλλά τι πιο παθιασμένο από ένα red velvet κέικ;

To κόκκινο βελούδινο κέικ, εκλεπτυσμένο και κομψό, είναι το απόλυτο γλυκό για την ημέρα των ερωτευμένων και όχι μόνο, αφού μπορείτε να το φτιάξετε για να γιορτάσετε την επέτειο σας ή ακόμα και το γάμο σας.

Είναι κατακόκκινο, είναι εορταστικό και θέλουμε να το φτιάξουμε αμέσως τώρα. Ας δούμε μαζί τη συνταγή.

Υλικά

125 γρ γιαούρτι

135 ml γάλα

15 ml χυμό λεμονιού

3 αυγά

200 γρ ζάχαρη

180 γρ ηλιέλαιο

1 κ.γ πικρό κακάο

10 γρ εκχύλισμα βανίλιας (5 γρ για τη βάση και 5 γρ για τη γέμιση)

1 κ.γ κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής

280 γρ αλεύρι 00

1 κ.γ ξύδι

1 κ. γ. μαγειρική σόδα

250 γρ μασκαρπόνε

500 ml κρέμα γάλακτος

Jenny.Gr
unsplash

Εκτέλεση

Πώς να φτιάξετε το ψεύτικο βουτυρόγαλα

Το αρχικό Red Velvet χρησιμοποιεί βουτυρόγαλα, αλλά δεν είναι πάντα εύκολο να το βρεις. Γι αυτό θα ετοιμάσουμε ένα ψεύτικο βουτυρόγαλα ανακατεύοντας γιαούρτι, γάλα και χυμό λεμονιού μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές υγρό.

Πώς να φτιάξετε παντεσπάνι

Σε ένα μπολ σπάμε τα αυγά και αρχίζουμε να τα ανακατεύουμε προσθέτοντας τη ζάχαρη, μετά το λάδι, το βουτυρόγαλα, το αλεύρι λίγο λίγο και τέλος το πικρό κακάο, το εκχύλισμα βανίλιας και το χρώμα. Η κόκκινη βαφή δεν έχει πάντα το ίδιο αποτέλεσμα, βάζουμε μια κουταλιά, αλλά θα πρέπει να την προσαρμόσετε ανάλογα με την ένταση που θέλετε να πάρετε γιατί δεν χρωματίζονται όλα με τον ίδιο τρόπο.

Τέλος, προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας ξύδι και ένα κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα για να φουσκώσει. Μην ανησυχείτε για το ξύδι καθώς η γεύση και η μυρωδιά θα εξαφανιστούν εντελώς μετά το μαγείρεμα. Μόλις ανακατευτούν όλα, αδειάζουμε το μείγμα σε ένα τετράγωνο ταψί 35×35 εκ. στρωμένο με λαδόκολλα. Το τοποθετούμε στον φούρνο στους 180°C για 15-20 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμο το παντεσπάνι, το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει.

Πώς να φτιάξετε το τυρί κρέμα

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το μασκαρπόνε και την κρέμα γάλακτος, με ένα κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας. Τα χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια κρέμα.

Πώς να συναρμολογήσετε το κέικ

Παίρνουμε το παντεσπάνι και το κόβουμε σε 4 ίσα τετράγωνα με τη βοήθεια ενός χάρακα. Σε αυτό το κέικ δεν χρειάζεται το σιρόπι γιατί η βάση είναι ήδη υγρή και απαλή. Σε ένα πιάτο εναλλάσσουμε ένα τετράγωνο παντεσπάνι με μια στρώση κρέμα τυριού. Όταν φτάσουμε στην τέταρτη στρώση καλύπτουμε όλο το κέικ με την υπόλοιπη κρέμα. Με μια σπάτουλα ισοπεδώνουμε καλά για να γίνει λείο. Για τη διακόσμηση, μπορούμε να κάνουμε γραμμές στην επιφάνεια ή εναλλακτικά μπορούμε να βάλουμε μούρα ή άλλα φρούτα.

Καλή απόλαυση

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.