COOKING SUGAR, SUGAR

Bomboloni γεμιστά με σοκολάτα: Τα ιταλικά donuts που θα λατρέψουν όλοι


JTeam

12 Φεβρουαρίου 2024

Bomboloni γεμιστά με σοκολάτα: Τα ιταλικά donuts που θα λατρέψουν όλοι
www.lericettedimammagy.com
Είναι ζουμερά, αφράτα, στρογγυλά, με ή χωρίς τρύπα στη μέση. Δεν υπάρχει άνθρωπος που μπορεί να τους αντισταθεί. Ο λόγος για τα ιταλικά donuts ή αλλιώς bomboloni.

Τα Bomboloni είναι τα ιταλικά donuts και είναι πεντανόστιμα. Φτιαγμένα με ζύμη, τηγανισμένα σε χρυσαφένια τελειότητα, στη συνέχεια τυλιγμένα σε ζάχαρη και γεμισμένα με κρέμα, σοκολάτα ή μαρμελάδα θα σας καταπλήξουν. Τα bomboloni είναι υπέροχα είτε τα φάτε ζεστά, είτε κρύα και το μόνο σίγουρο είναι ότι θα σταματήσετε πολύ δύσκολα μόνο σε ένα.

Δεν είναι δύσκολο να φτιάξετε τα bomboloni. Γι αυτό και σήμερα σας δείχνουμε πώς να τα ετοιμάσετε σπίτι και να απολαύσετε όποια στιγμή της ημέρας λαχταράτε.

Jenny.Gr
www.lericettedimammagy.com

Υλικά

125 γρ αλεύρι, 00

125 γρ αλεύρι, Manitoba

100 ml γάλα χλιαρό

1 αυγό

50 γρ. βούτυρο, μαλακό

40 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική

7γρ. μαγιά μπύρας, φρέσκια

1 φλούδα λεμονιού

Ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Ενώνουμε τα αλεύρια με το γάλα, τη θρυμματισμένη μαγιά και τη ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπολ και αρχίζουμε να ζυμώνουμε με το πλανητικό μίξερ (ακόμα και στο χέρι αν σας βολεύει). Ύστερα προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού, το αυγό ελαφρά χτυπημένο με μια πρέζα αλάτι.

Όταν απορροφηθούν καλά όλα τα υλικά και η ζύμη είναι ωραία και σφιχτή, προσθέτουμε λίγο μαλακό βούτυρο κάθε φορά και δουλεύουμε με το μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά η ζύμη.

Ύστερα αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει σκεπασμένη με μεμβράνη στον σβηστό φούρνο μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο (περίπου 3 ώρες). Παίρνουμε τη ζύμη και ανοίγουμε ένα φύλλο πάχους ενός εκ. με τον πλάστη και κόβουμετα donuts με ένα κουπάτ.

Τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος, σκεπάζουμε με μια πετσέτα και τα αφήνουμε να φουσκώσουν για τουλάχιστον 1 ώρα ακόμα.

Ζεσταίνουμε 1 λίτρο σπορέλαιο σε ένα τηγάνι με ψηλές πλευρές και τηγανίζουμε ένα donut τη φορά για λίγα λεπτά, γυρίζοντάς τον συχνά. Τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί, ανοίγουμε τρύπα, τα γεμίζουμε με πραλίνα με μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Καλή απόλαυση

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.