COOKING SUGAR, SUGAR

 Υπέροχα ταρτάκια με κρέμα καφέ


JTeam

12 Μαρτίου 2024

 Υπέροχα ταρτάκια με κρέμα καφέ
www.soniaperonaci.it
Τα ταρτάκια με κρέμα καφέ είναι ένα νόστιμο και ελαφρύ γλυκό, ιδανικό για τους λάτρεις του καφέ.

Αυτά τα γλυκάκια αποτελούνται από μια ζύμη απαλή σαν σύννεφο, της οποίας η συνοχή και η γεύση θυμίζει παντεσπάνι. Και στη συνέχεια γεμίζονται με μια λεπτή κρέμα με γεύση καφέ.

Εάν θέλετε μια παραλλαγή για τα παιδιά, προτείνουμε να γεμίσετε τα ταρτάκια με μια απλή κρέμα βανίλιας και σίγουρα θα ξετρελαθούν…

Υλικά

Για την τετράγωνη βάση 20 x 20 cm

160 γρ. αλεύρι

160 γρ. ζάχαρη άχνη

115 γρ. φρέσκο ​​πλήρες γάλα

3 αυγά

80 γρ. βούτυρο

13 γρ. μπέικιν πάουντερ για γλυκά

1 πρέζα αλάτι

Για την κρέμα

300 γρ φρέσκια κρέμα γάλακτος

130 γρ. ζάχαρη

200 γρ. εσπρέσο

15 γρ. ζελατίνη

25 γρ. άμυλο καλαμποκιού

Να διακοσμήσουμε

Ζάχαρη άχνη

Jenny.Gr
https://www.soniaperonaci.it

Εκτέλεση

Για τη βάση

Τοποθετούμε τα αυγά με τη ζάχαρη στον κάδο του μίξερ και ανακατεύουμε με το σύρμα για τουλάχιστον 10 λεπτά σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να αποκτήσουμε ένα ελαφρύ, αφρώδες και κρεμώδες μείγμα.

Στο μεταξύ, ρίχνουμε το γάλα σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε το βούτυρο και αφήνουμε το μείγμα να πάρει μια βράση. Σβήνουμε τη φωτιά.

Ύστερα προσθέτουμε απαλά το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ στο μείγμα αυγών και ζάχαρης, εναλλάξ τα με το ζεστό γάλα και το βούτυρο.

Σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος τοποθετούμε μια τετράγωνη φόρμα 20 εκ. βουτυρωμένη και στρωμένη με χαρτί ψησίματος και αδειάζουμε μέσα τη ζύμη. Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια φόρμα για κέικ ίδιου μεγέθους. Και ψήνουμε σε προθερμασμένο στατικό φούρνο στους 175 βαθμούς για 25 λεπτά.

Μόλις ψηθεί η βάση, τη βγάζουμε από τον φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει τελείως, στη συνέχεια την κόβουμε στη μέση.

Για την κρέμα καφέ

Αρχικά, μουλιάζουμε τη ζελατίνη σε κρύο νερό για 10 λεπτά. Στο μεταξύ, ρίχνουμε τον καφέ, τη ζάχαρη και το άμυλο σε μια κατσαρόλα και ανακατεύουμε να διαλυθούν τυχόν σβώλοι. Ανάβουμε τη φωτιά και αφήνουμε να πήξει, μετά προσθέτουμε τη βρώσιμη ζελατίνη στραγγισμένη και στυμμένη, ανακατεύουμε και αφήνουμε τα πάντα να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου.

Εν τω μεταξύ χτυπάμε καλά την κρέμα γάλακτος και μετά προσθέτουμε την κρέμα καφέ ανακατεύοντας ζωηρά με ένα σύρμα για να σχηματιστεί η κρέμα για τη γέμιση.

Σύνθεση

Παίρνουμε την τετράγωνη φόρμα και τη βάζουμε σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος και τοποθετούμε μέσα τη μια βάση. Περιχύνουμε με την κρέμα καφέ και τη στρώνουμε με σπάτουλα για να γίνει λεία και μετά σκεπάζουμε με την άλλη μισή βάση. Βάζουμε την τάρτα στο ψυγείο για δύο-τρεις ώρες, σκεπάζοντάς τη με μεμβράνη για να προστατεύονται από την υγρασία και τις μυρωδιές.

Μόλις κρυώσει αφαιρούμε την τάρτα από τις εξωτερικές άκρες με ένα κοφτερό μαχαίρι και την κόβουμε πρώτα στη μέση και μετά σε παραλληλόγραμμες φέτες (ή σε κύβους αν θέλετε μικρότερες μερίδες). Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και απολαμβάνουμε.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.