Η σημερινή συνταγή για την κρέμα μπορεί να παρασκευαστεί σε 2 λεπτά.... πάρτε μερικά ωραία πορτοκάλια και δοκιμάστε την αμέσως. Και αν θέλετε μπορείτε να αντικαταστήσετε τον χυμό πορτοκαλιού με χυμό μανταρινιού.
Υλικά
250 ml από χυμό από πορτοκάλια
50 ml νερό
120 γρ. ζάχαρη
50 γρ. άμυλο καλαμποκιού
25 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη ή βούτυρο καρύδας
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το άμυλο με τη ζάχαρη, προσθέτουμε το νερό και τον χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα. Ρίχνουμε το μίγμα σε μια κατσαρόλα και το ζεσταίνουμε μέχρι να πήξει, ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα.
Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε καλά να ενωθούν όλα τα υλικά και αφήνουμε να κρυώσει. Η κρέμα μας είναι έτοιμη για να γεμίσουμε τα γλυκά σας.
Συμβουλές
Αφήστε την να κρυώσει ελαφρώς και μετά χρησιμοποιήστε την αμέσως για να γεμίσετε ρολά, κέικ και τάρτες.
Εάν χρησιμοποιήσετε γλυκά πορτοκάλια, μπορείτε να μειώσετε τη δόση της ζάχαρης στα 90 γρ.
Μόλις κρυώσει πολύ γίνεται ζελατινώδης και απλώνεται πιο δύσκολα, αλλά απλά την ανακατεύουμε καλά σε ένα μπολ με σύρμα ή στο μίξερ ή με ένα μπλέντερ και θα γίνει πάλια φρέσκια και απαλή.
Για να έχετε ακόμα πιο έντονη τη γεύση πορτοκαλιού, προσθέστε στην κρέμα τριμμένο ξύσμα από 2 πορτοκάλια.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.