COOKING SUGAR, SUGAR

6 tips για να μην κολλήσουν τα pancakes


JTeam

5 Απριλίου 2024

6 tips για να μην κολλήσουν τα pancakes
pexels
Δείτε τι πρέπει να κάνετε για να μην κολλήσουν τα pancakes στο τηγάνι.

Τίποτα δεν καταστρέφει ένα τέλειο πρωινό όπως ένα pancake που κολλάει στο τηγάνι. Αν και δεν υπάρχει απαραίτητα μια «συνταγή για αντικολλητικά pancakes», υπάρχουν όμως μερικά βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να αποτρέψετε το να κολλήσουν.

Βήμα 1: Επιλέξτε ένα αντικολλητικό τηγάνι

Τα αντικολλητικά τηγάνια διαθέτουν ειδική επίστρωση που βοηθά στο να μην κολλάνε τα τρόφιμα κατά το μαγείρεμα. Τα πιο βαριά τηγάνια λειτουργούν καλύτερα για το μαγείρεμα των pancakes και έτσι δεν κολλάνε. Τα λεπτά τηγάνια μπορούν να ζεσταθούν ανομοιόμορφα, με αποτέλεσμα τα pancakes να κολλήσουν στην επιφάνειά τους ακόμα κι αν έχουν αντικολλητική επίστρωση.

Βήμα 2: Ξεπλύνετε και στεγνώστε

Ξεπλύνετε και στεγνώστε το τηγάνι σας πριν ξεκινήσετε το μαγείρεμα. Ακόμα κι αν έχετε πλύνει προηγουμένως το τηγάνι, τα υπολείμματα φαγητού που δεν μπορείτε να δείτε μπορούν και θα κάνουν τα pancakes σας να κολλήσουν.

Βήμα 3: Επικάλυψη με λάδι

Βουτήξτε ένα χαρτί κουζίνας σε λάδι και περάστε τον πάτο και τις πλευρές του τηγανιού με το βρεγμένο χαρτί κουζίνας μέχρι το τηγάνι να έχει μια ελαφριά γυαλάδα λαδιού.

Jenny.Gr
pexels

Βήμα 4: Ελέγξτε τη θερμοκρασία

Όταν βάλετε το τηγάνι στο μάτι της κουζίνας είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι είναι αρκετά ζεστό βρέχοντας το χέρι σας και ρίχνοντας αρκετές σταγόνες νερό στην επιφάνεια του. Σε ένα σωστά θερμαινόμενο τηγάνι, οι σταγόνες του νερού θα φουσκώσουν και θα τσιτσιρίσουν πριν εξαφανιστούν. Ένα ζεστό τηγάνι θερμαίνει ελαφρώς το εξωτερικό κάθε τηγανίτας, εμποδίζοντας το κουρκούτι να κολλήσει.

Βήμα 5: Προσθέστε λίγο βούτυρο

Ρίξτε μια μικρή κουταλιά βούτυρο στο τηγάνι. Αυτό δίνει στα pancakes μια πλούσια, βουτυρώδη γεύση, ενώ ταυτόχρονα τα λιπαίνει και τα εμποδίζει να κολλήσουν στο τηγάνι. Αφήνουμε το βούτυρο να λιώσει εντελώς.

Η ποσότητα βουτύρου που θα χρειαστείτε ποικίλλει ανάλογα με το μέγεθος του τηγανιού. Όσο μεγαλύτερο είναι το τηγάνι σας, τόσο περισσότερο βούτυρο θα χρειαστείτε. Τα pancakes απορροφούν το βούτυρο όσο μαγειρεύονται. Αν σκοπεύετε να φτιάξετε μια μεγάλη παρτίδα, προσθέτετε περιοδικά περισσότερο βούτυρο στο τηγάνι.

Βήμα 6: Μαγειρέψτε σωστά τα pancakes

Ρίξτε τη ζύμη στο τηγάνι και μαγειρέψτε μέχρι το pancake να φτάσει στο επιθυμητό μέγεθος. Περιμένετε έως ότου οι άκρες του αρχίσουν να βγάζουν φυσαλίδες πριν το αναποδογυρίσετε. Οι άκρες που φουσκώνουν υποδηλώνουν ότι το κάτω μέρος του pancake έχει στερεοποιηθεί. Αν γυρίσετε το pancake πολύ νωρίς, αυξάνεται ο κίνδυνος να κολλήσει στο τηγάνι.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.

TAGS