Θέλετε να σερβίρετε ένα εντυπωσιακό τιραμισού; Ιδού το πασχαλινό αυγό γεμισμένο με τιραμισού, ένα τέλειο γλυκό για την ημέρα του Πάσχα που θα αφήσει τους πάντες άφωνους και θα κάνει όλη την οικογένεια χαρούμενη.
Υλικά
Μισό σοκολατένιο πασχαλινό αυγό
2 κρόκοι αυγών
300 γρ μασκαρπόνε
200 ml φρέσκια κρέμα γάλακτος
50 γρ ζάχαρη, κρυσταλλική
10 μπισκότα σαβαγιάρ
2 φλιτζάνια εσπρέσο
1 φλιτζάνι νερό
Γα διακόσμηση
Ψιλοκομμένα φουντούκια για γεύση
Διακοσμητικά με ζάχαρη για γεύση
Χτυπάμε ελαφρά τους κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη. Χτυπάμε επίσης τη φρέσκια κρέμα γάλακτος με ηλεκτρικό σύρμα μέχρι να σφίξει. Προσθέτουμε το μασκαρπόνε στο μείγμα των αυγών, συνεχίζοντας το χτύπημα με ένα σύρμα μέχρι να αποκτήσει μια λεία κρέμα.
Ύστερα προσθέτουμε τη σαντιγί στο μείγμα και ανακατεύουμε απαλά με μια ξύλινη κουτάλα χωρίς να το διαλύσουμε.
Για να συνθέσουμε το αυγό
Σπάμε τα σβαγιάρ στη μέση και τα μουλιάζουμε στον καφέ αραιωμένο με ένα φλιτζάνι νερό. Στη συνέχει τα τοποθετούμε μέσα στο αυγό, καλύπτοντας όλο τον πάτο. Χρησιμοποιώντας μια σακούλα ζαχαροπλαστικής (ή ένα μεγάλο κουτάλι) καλύπτουμε τα σαβαγιάρ με την κρέμα μασκαρπόνε. Τέλος διακοσμούμε την επιφάνεια του αυγού με ψιλοκομμένα φουντούκια και διακοσμητικά με ζάχαρη και μετά το αφήνουμε το να ξεκουραστεί για τουλάχιστον μία ώρα πριν το απολαύσουμε.
Και όσο απολαμβάνετε αυτό το τέλειο γλυκό, μπείτε να διαβάσετε τις αστρολογικές προβλέψεις για όλα τα ζώδια. Εξερευντήστε τον μαγικό κόσμο των άστρων από το JennyGr και μάθετε τις προβλέψεις για όλα τα ζώδια σήμερα στα ερωτικά, επαγγελματικά και οικονομικά.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.