COOKING SUGAR, SUGAR

Ψητά μήλα στο air fryer: Ένα υγιεινό επιδόρπιο για όταν θέλεις κάτι γλυκό


JTeam

17 Μαΐου 2024

Ψητά μήλα στο air fryer: Ένα υγιεινό επιδόρπιο για όταν θέλεις κάτι γλυκό
www.soniaperonaci.it
Τα μήλα μαγειρεμένα στο air fryer είναι μια ελαφριά και νόστιμη απόλαυση. Είναι ιδανικά για όταν θέλουμε κάτι γλυκό αλλά δεν θέλουμε να «το παρακάνουμε». Αν πιστεύατε ότι τα μήλα είναι ένα βαρετό φρούτο, αυτή η συνταγή θα σας αποδείξει ότι κάνετε λάθος.

Το μαγείρεμα στο air fryer είναι πολύ εύκολο και γρήγορο. Χάρη σε αυτόν τον τύπο συσκευής μπορούμε να φτάσουμε αμέσως σε υψηλές θερμοκρασίες και η θερμότητα διατηρείται βέλτιστα ώστε να μαγειρεύουμε το φαγητό σε σύντομο χρονικό διάστημα και με χαμηλή κατανάλωση ενέργειας.

Για να τα ετοιμάσουμε απλά κόβουμε τα μήλα σε κομμάτια, τα αρωματίζουμε με χυμό λεμονιού, ζάχαρη και κανέλα και τα μαγειρεύουμε. Μπορούμε να προσαρμόσουμε τον χρόνο ψησίματος στα γούστα μας, τα ψήσαμε για 20 λεπτά και το αποτέλεσμα ήταν τέλειο.

Αν θέλετε, μπορείτε να τα πασπαλίσετε με ζάχαρη άχνη ή καστανή ζάχαρη ή να τα σερβίρετε με σαντιγί. Είναι μια τέλεια συνταγή για να ζωντανέψετε ένα σνακ με φρούτα για ενήλικες και παιδιά, μπορεί επίσης να γίνει εκ των προτέρων και να εμπλουτιστεί με απλό γιαούρτι. Ελάτε ανακαλύψουμε μαζί αυτό το γλυκό σνακ.

Jenny.Gr
www.fattoincasadabenedetta.it

Υλικά

5 μήλα

3 κ.σ ζάχαρη

1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη κανέλας

Χυμός από ένα λεμόνι

Εκτέλεση

Αφού ξεφλουδίσουμε τα μήλα και αφαιρέσουμε τους σπόρους, τα βάζουμε κομμένα σε κομμάτια σε ένα μπολ και προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, τη ζάχαρη και την κανέλα. Ανακατεύουμε τα υλικά με ένα κουτάλι για να πάνε παντού.

Τοποθετήστε τα κομμάτια μήλου στο air fryer και ψήνουμε στους 180°C για 20 λεπτά. Τα μήλα είναι έτοιμα, τα βάζουμε σε ταψί και τα φέρνουμε στο τραπέζι.

Συμβουλή

Ψιλοκόψαμε τα μήλα σε φέτες. Αν θέλετε να τα σερβίρετε ως επιδόρπιο μπορείτε να τα κόψετε στη μέση, να κάνετε μια κοιλότητα και να τα γεμίσετε όπως θέλετε, ίσως με παγωτό ή κρέμα της αρεσκείας μας.

Το κόλπο για να τελειοποιήσετε τα μήλα είναι να τα μαγειρέψετε σε μία στρώση, γιατί αν τα επικαλύψετε η θερμότητα δεν θα κατανεμηθεί ομοιόμορφα.

Τα μήλα θα διατηρηθούν καλά για μια ή δύο μέρες, αν και συνιστούμε να τα απολαύσετε αμέσως. Τα αφήνετε να κρυώσουν εντελώς, τα τοποθετείτε σε αεροστεγές δοχείο ή τα καλύπτετε καλά με μεμβράνη.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.