Τις περισσότερες φορές, αν όχι όλες, όταν βράζουμε τα ρεβίθια, με το που είναι έτοιμα το πρώτο που κάνουμε είναι να πετάξουμε το υγρό τους. Όμως αυτό το συστατικό μπορεί να είναι το κλειδί για τη δημιουργία απροσδόκητα γευστικών λιχουδιών. Επίσης για ακόμη μεγαλύτερη ευκολία, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το νερό από τα κονσερβοποιημένα ρεβίθια.
Μάθαμε για πρώτη φορά για τη μαγική δύναμη του νερού από τα ρεβίθια δοκιμάζοντας μια συνταγή για μπισκότα μαρέγκας, η οποία έχει προσελκύσει περισσότερους από 4 εκατομμύρια ακόλουθους στο Instagram. Έτσι λοιπόν αποφασίσαμε να δοκιμάσουμε να φτιάξουμε μια κρεμώδης, ονειρική μους σοκολάτας με το νερό από τα ρεβίθια.
Αν δεν έχετε ξαναδουλέψει με το νερό από τα ρεβίθια αυτή η συνταγή θα αλλάξει τον τρόπο που βλέπετε αυτά τα όσπρια και θα σας μετατρέψει σε έναν ασυνήθιστο σούπερ σταρ της μαγειρικής. Εμείς σε αυτή τη συνταγή χρησιμοποιήσαμε το νερό από τα κονσερβοποιημένα ρεβίθια.
Υλικά
140 γρ. vegan μαύρη σοκολάτα, 75%
1 κονσέρβα ρεβίθια χωρίς προσθήκη αλατιού
½ κουταλάκι του γλυκού κρεμόριο
Εκτέλεση
Λιώνουμε σε μπεν- μαρί τη σοκολάτα μέχρι να ομογενοποιηθεί. Μόλις λιώσει, την αφήνουμε την στην άκρη να κρυώσει. Στραγγίζουμε την κονσέρβα με τα ρεβίθια (βάζοντάς τα στην άκρη για άλλη συνταγή), και κρατάμε το νερό σε ένα μεγάλο μπολ.
Σε ένα άλλο μπολ, προσθέτουμε το κρεμόριο και ½ φλιτζάνι από το νερό. Χρησιμοποιώντας ένα μίξερ χειρός, χτυπάμε το υγρό μέχρι να αρχίσει να αφρίζει, για 5 έως 6 λεπτά.
Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μαρέγκα και να σχηματίσει σφιχτές κορυφές. Θα πρέπει να μπορείτε να σηκώσετε το σύρμα και να κολλήσει πάνω του τη μαρέγκα. Αυτό θα διαρκέσει περίπου 10 λεπτά.
Χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα, προσθέτουμε απαλά τη σοκολάτα στη μαρέγκα (μην ανακατεύετε εδώ, γιατί μπορεί να ξεφουσκώσει η μαρέγκα). Στη συνέχεια μεταφέρουμε το μίγμα σε βάζα και το βάζουμε στο ψυγείο όλη τη νύχτα ή μέχρι να σφίξει. Απολαύστε τη μους σοκολάτας με φρέσκα φρούτα.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.