COOKING SUGAR, SUGAR

Υπέροχο cheesecake με νεκταρίνια


JTeam

26 Μαΐου 2024

Υπέροχο cheesecake με νεκταρίνια
www.soniaperonaci.it
Νεκταρίνια, μπισκότα, ρικότα και έντονο εκχύλισμα βανίλιας. Μπορεί να μην χρειάζομαστε κάτι άλλο αυτή τη στιγμή, στον ιδανικό μας κόσμο…

Φανταζόμαστε ήδη το σκηνικό: Ένα λευκό ξύλινο τραπέζι, στη βεράντα ή στο γκαζόν, ένα λευκό σουπλά, μερικά φαναράκια εδώ κι εκεί, δύο καρδιές και μια καλύβα. Αστειευόμαστε, μπορείτε να γευτείτε αυτό το υπέροχο cheesecake οπουδήποτε και με οποιονδήποτε…γιατί απλά είναι πεντανόστιμο

Έτσι λοιπόν σήμερα σας προσφέρουμε μια ωραία φρέσκια εκδοχή του cheesecake με νεκταρίνια, τα οποία είναι από τα αγαπημένα μας καλοκαιρινά φρούτα και είναι μάλιστα οι αδιαμφισβήτητοι πρωταγωνιστές αυτού του γλυκού. Ορίστε cheesecake με νεκταρίνια και σίγουρα θα μαζέψει όλη την οικογένεια ή την παρέα στο τραπέζι.

Υλικά

Για τα νεκταρίνια

800 γρ νεκταρίνια

100 γρ ζάχαρη κρυσταλλική

Χυμό από 1 λεμόνι

Για τη βάση

200 γρ. μπισκότα

100 γρ. βούτυρο

Για την κρέμα

500 γρ. μασκαρπόνε

500 γρ. ρικότα

100 γρ. φρέσκια υγρή κρέμα γάλακτος

150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

12 γρ. ζελατίνη

1 κουτ. εκχύλισμα βανίλιας

Για διακόσμηση

Μαρμελάδα ροδάκινο

Jenny.Gr
www.soniaperonaci.it

Εκτέλεση

Για τα νεκταρίνα

Πλένουμε και στεγνώνουμε τα νεκταρίνια, τα κόβουμε στη μέση για να αφαιρέσουμε το κουκούτσι. Τα 500 γραμμάρια τα κόβουμε σε φέτες πάχους 1/2 εκ. ενώ τα υπόλοιπα 300 γραμμάρια τα κόβουμε σε κύβους. Σε ένα μπολ βάζουμε τα νεκταρίνια σε φέτες μαζί με 50 γρ ζάχαρη και τον χυμό από 1/2 λεμόνι.

Ανακατεύουμε καλά, σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε τα νεκταρίνια κομμένα σε κύβους, προσθέτουμε τα υπόλοιπα 50 γρ ζάχαρη, μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε καλά, σκεπάζουμε με μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο να μαλακώσουν για τουλάχιστον μία ώρα.

Για τη βάση

Βουτυρώνουμε και στρώνουμε τη φόρμα του κέικ με χαρτί ψησίματος. Θρυμματίζουμε τα μπισκότα με ένα γουδοχέρι ή σε ένα πολυμηχάνημα εξοπλισμένο με λεπίδες, στη συνέχεια λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και το ρίχνουμε πάνω από τα μπισκότα.

Ανακατεύουμε να απορροφηθεί το βούτυρο και μετά ρίχνουμε το μείγμα των μπισκότων στη φόρμα και τα απλώνουμε στον πάτο, ισοπεδώνοντας την επιφάνεια με το πίσω μέρος ενός κουταλιού. Βάζουμε τη βάση στην κατάψυξη να σφίξει.

Για την κρέμα

Μουλιάζουμε τη βρώσιμη ζελατίνη για δέκα λεπτά σε πολύ κρύο νερό. Ζεσταίνουμε την κρέμα στο φούρνο μικροκυμάτων ή στο μάτι της κουζίνας (θα πρέπει να τη φέρουμε στους 60 βαθμούς για την ακρίβεια), προσθέτουμε τη βρώσιμη ζελατίνη στραγγισμένη και καλά στυμμένη και την αφήνουμε να λιώσει, μετά την αφήνουμε να κρυώσει και στο μεταξύ συνεχίζουμε με το την κρέμα.

Χτυπάμε τη ρικότα στο μίξερ και στη συνέχεια προσθέτουμε το μασκαρπόνε, τη ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας, χτυπάμε ξανά τα υλικά και μετά προσθέστε σιγά σιγά την κρέμα με τη ζελατίνη και χτυπάμε μέχρι να αποκτήσουμε μια πολύ λεία κρέμα.

Παίρνουμε τα μουλιασμένα νεκταρίνια σε κυβάκια και τα προσθέτουμε στην κρέμα, μαζί με το ζουμί τους. Σε αυτό το σημείο ρίχνουμε τα πάντα στη βάση του μπισκότου. Ισοπεδώνουμε την επιφάνεια με μια σπάτουλα, τη σκεπάζουμε με λαδόκολλα και τοποθετούμε το cheesecake στην κατάψυξη για μερικές ώρες.

Μόλις παγώσει, το βγάζουμε και αφαιρούμε τη λαδόκολλα. Απλώνουμε τη μαρμελάδα ροδάκινο στην επιφάνεια και διακοσμούμε τοποθετώντας τα κομμάτια ροδάκινου ομόκεντρα, με τη φλούδα στραμμένη προς τα έξω.

Κόβουμε μια φέτα και απολαμβάνουμε το cheesecake

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.