COOKING SUGAR, SUGAR

«Μαγικό» κέικ βανίλια


JTeam

27 Μαΐου 2024

«Μαγικό» κέικ βανίλια
www.soniaperonaci.it
Ένα «μαγικό» κέικ που σε ξαφνιάζει εκεί που δεν το περιμένεις.

Διαβάζοντας τον τίτλο της συνταγής σίγουρα αναρωτιέστε τι το ιδιαίτερο έχει αυτό το κέικ και είναι «μαγικό». Λοιπόν η μαγεία παραμένει κρυμμένη μέχρι το κέικ να κρυώσει, γιατί τότε εντελώς ξαφνικά καταλήγει να έχει 3 στρώσεις- μια μαλακή σαν κλασσικό κείκ, μια υγρή και μια που μοιάζει με πουτίγκα- ενώ έχουμε χρησιμοποιήσει μόνο μια ζύμη. Μαγικό; Η δοκιμή του είναι απαραίτητη και η έλξη είναι σαν ξόρκι.

Υλικά

125 γρ. βούτυρο + ακόμη λίγο για το τηγάνι

4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου

150 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη

1 λοβό βανίλιας

15 γρ. κρύο νερό

115 γρ. αλεύρι

500 γρ. φρέσκο ​​πλήρες γάλα

5 γρ. χυμός λεμονιού

1 πρέζα αλάτι

Να διακοσμήσω

Ζάχαρη άχνη

Jenny.Gr
www.soniaperonaci.it

Εκτέλεση

Ξεκινάμε λιώνοντας το βούτυρο και μετά το αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Στη συνέχεια ξεχωρίζουμε τα ασπράδια των αυγών - που πρέπει να κρατήσουμε στην άκρη - από τους κρόκους και χτυπάμε τους τελευταίους σε ένα μπολ μαζί με την κρυσταλλική ζάχαρη.

Κόβουμε τον λοβό βανίλιας, παίρνουμε τους σπόρους και τους προσθέτουμε στους κρόκους. Συνεχίζουμε να χτυπάμε καλά με ένα σύρμα για 10 λεπτά μέχρι να αποκτήσουμε ένα ελαφρύ και αφρώδες μείγμα.

Ύστερα ρίχνουμε το κρύο νερό, χωρίς να σταματάμε να χτυπάμε με το σύρμα σε δράση. Μετά συνεχίζουμε με το αλάτι και το λιωμένο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου. Προσθέτουμε τώρα το κοσκινισμένο αλεύρι και ανακατεύουμε καλά με χέρι μας από κάτω προς τα πάνω. Ζεσταίνουμε το γάλα και το ρίχνουμε σιγά σιγά στο μείγμα, ανακατεύοντας καλά όλη την ώρα.

Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια. Μόλις αρχίσουν να ασπρίζουν και να αφρίζουν, προσθέτουμε το λεμόνι και συνεχίζουμε για λίγα λεπτά: δεν πρέπει να χτυπηθούν τελείως και δεν πρέπει να σχηματίσουν πολύ σφιχτές κορυφές. Προσθέτουμε τα ασπράδια στο μείγμα και ανακατεύουμεε πολύ απαλά από κάτω προς τα πάνω.

Βουτυρώνουμε μια φόρμα για κέικ και ρίχνουμε το μείγμα μέσα και ισιώνουμε καλά την επιφάνεια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο στατικό φούρνο στους 150 βαθμούς για περίπου 80 λεπτά. Μόλις ψηθεί, βγάζουμε το κέικ από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς στο ψυγείο, σκεπασμένο με μεμβράνη: Θα χρειαστούν τουλάχιστον δύο ώρες.

Τώρα που είναι έτοιμο, το ξεφορμάρουμε και αφαιρούμε τις άκρες, για να αναδείξουμε τη στρωματοποίησή του. Το κόβουμε σε φέτες και το απολαμβάνουμε αφού το πασπαλίσουμε με ζάχαρη άχνη.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.