COOKING SUGAR, SUGAR

Cinnamon rolls στο air fryer: Το πιο αφράτο και μοσχοβολιστό γλυκό


JTeam

30 Μαΐου 2024

Cinnamon rolls στο air fryer: Το πιο αφράτο και μοσχοβολιστό γλυκό
unsplash
Ξέρετε τα cinnamon rolls; Αυτά τα λαχταριστά ρολάκια κανέλας που προέρχονται από τη Σουηδία, ιδανικά για ένα νόστιμο πρωινό ή ένα νόστιμο brunch.

Τα cinnamon rolls είναι ρολά από μαλακή ζύμη με βούτυρο και μείγμα ζάχαρης και κανέλας, τα οποία συνήθως ψήνονται στον φούρνο. Αυτή τη φορά, όμως, θα δούμε πώς να τα ετοιμάσουμε στο air fryer.

Σωστά διαβάσετε, μπορούμε να μαγειρέψουμε αυτές τις νόστιμες λιχουδιές στο air fryer και το αποτέλεσμα θα είναι εξίσου νόστιμο και αφράτο. Η συνταγή είναι πραγματικά πολύ απλή και γρήγορη. Επίσης η ζύμη δεν χρειάζεται να ξεκουραστεί, οπότε μπορούμε να τα συναρμολογήσουμε αμέσως, ενώ η γέμιση ετοιμάζεται μέσα σε λίγα λεπτά.

Μπορείτε να απολαύσετε αυτά τα νόστιμα σουηδικά ρολάκια κανέλας ως έχουν ή να τα πασπαλίσετε με ζάχαρη άχνης. Απολαμβάνονται τέλεια κατά τη διάρκεια ενός διαλείμματος για καφέ ή για τσάι ή ακόμα και για ένα νόστιμο πρωινό. Ας ετοιμάσουμε μαζί τα cinnamon rolls στο air fryer.

Υλικά

Για τη ζύμη

120 ml γάλα

60 γρ σπορέλαιο

40 γρ ζάχαρη

13 γρ στιγμιαία σκόνη μαγιάς

230 γρ αλεύρι

Για τη γέμιση

40 γρ καστανή ζάχαρη

1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη κανέλας

30 γρ βούτυρο λειωμένο

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τη ζύμη

Ρίχνουμε το γάλα και το λάδι σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη μαγιά και αρχίζουμε να ανακατεύουμε με ένα πιρούνι. Σε αυτό το σημείο προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το πιρούνι και μετά, όταν η ζύμη γίνει ομοιογενής, συνεχίζουμε με τα χέρια μας.

Μεταφέρουμε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και συνεχίζουμε να τη δουλεύουμε με τα χέρια μας μέχρι να έχουμε μια λεία, ομοιογενή και μη κολλώδη ζύμη.

Ανοίγουμε τη ζύμη με έναν πλάστη μέχρι να αποκτήσουμεε ένα παραλληλόγραμμο πάχους περίπου μισού εκ. Και εδώ είναι έτοιμη η βάση μας.

Πάμε στη γέμιση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την καστανή ζάχαρη με την κανέλα. Αλείγουμε τη μισή επιφάνεια της ζύμης με λιωμένο βούτυρο και πασπαλίζουμε με το μείγμα ζάχαρης και κανέλας.

Τώρα καλύπτουμε το γεμισμένο μέρος με το άλλο μισό της ζύμης, μετά αλείφουμε την επιφάνεια με το λιωμένο βούτυρο και πασπαλίζουμε ξανά με το μείγμα ζάχαρης και κανέλας. Τυλίγουμε καλά τη ζύμη πάνω της, κόβουμε τις άκρες και τη χωρίζουμε σε 6 ίσα μέρη.

Τοποθετούμε τα ρολά κανέλας σε χαρτοθήκες ψησίματος, τις τοποθετούμε στο καλάθι του air fryer και ψήνουμε στους 160°C για 10 λεπτά.

Και τα λαχταριστά cinnamon rolls είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε το ένα μετά το άλλο.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.