COOKING SUGAR, SUGAR

Τα πιο γρήγορα και νόστιμα muffins γίνονται στο air fryer


JTeam

5 Ιουνίου 2024

Τα πιο γρήγορα και νόστιμα muffins γίνονται στο air fryer
unsplash
Έχετε μια ξαφνική λαχτάρα για κάτι γλυκό; Τα muffins στο air fryer είναι τέλεια για να ικανοποιήσουν αυτή την ξαφνική σας λαχτάρα.

Νόστιμα και μαλακά, τα muffins είναι τέλεια για πρωινό συνοδευόμενα από έναν φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκαλιού ή ένα φλιτζάνι ζεστό εσπρέσο. Και το καλύτερο από όλα είναι πως η προετοιμασία τους είναι πραγματικά παιχνιδάκι. Θα χρειαστούμε μόνο ένα μπολ και ένα σύρμα για να ανακατέψουμε όλα τα υλικά και λιγότερο από δύο λεπτά θα έχουμε τη ζύμη μας έτοιμη να να ψηθεί στο air fryer .

Το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι να μαγειρέψουμε τα muffins για 10 λεπτά και θα είναι εξαιρετικά μαλακά, νόστιμα και έτοιμα να τα φέρουμε στο τραπέζι. Ας δούμε μαζί τη συνταγή.

Υλικά για 4 muffins

1 αυγό

60 γρ. ζάχαρη

30 γρ. γάλα ρυζιού

30 γρ. ρυζέλαιο

80 γρ. αλεύρι

20 γρ. άμυλο πατάτας

8 γρ. μπέικιν πάουντερ

Φλούδα λεμονιού

Jenny.Gr
unsplash

Εκτέλεση

Βάζουμε το αυγό σε ένα μπολ μαζί με τη ζάχαρη και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα ρυζιού και το ρυζέλαιο. Ύστερα τρίβουμε το ξύσμα από μισό λεμόνι και προσθέτουμε το αλεύρι, το άμυλο πατάτας και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να έχουμε μια λεία ζύμη χωρίς σβόλους.

Ρίχνουμε το μείγμα στις φόρμες για muffins. Προθερμαίνουμε το air fryer στους 160°C και τοποθετούμε τις φόρμες μέσα στο καλάθι και ψήνουμε για 10 λεπτά.

Να θυμάστε ότι όπως σε όλα τα γλυκά, ισχύει το τεστ της οδοντογλυφίδας: Βάλτε την οδοντογλυφίδα μέσα στα muffins και αν βγει καθαρή τότε είναι έτοιμα, διαφορετικά μαγειρέψτε για άλλα ένα ή δύο λεπτά.

Και ιδού τα muffins έτοιμα να τα απολαύσετε για πρωινό ή ως σνακ.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.