COOKING SUGAR, SUGAR

Πεντανόστιμο και καλοκαιρινό cheesecake με κεράσια


JTeam

6 Ιουνίου 2024

Πεντανόστιμο και καλοκαιρινό cheesecake με κεράσια
www.soniaperonaci.it
Τα κεράσια φέρνουν πάντα μεγάλη χαρά στην κουζίνα, δεν νομίζετε;

Αυτά τα υπέροχα φρούτα που μοιάζουν με μικρά ρουμπίνια είναι πραγματικά τα αγαπημένα μας. Για το λόγο αυτό τα γλυκά κεράσια είναι συχνά οι πρωταγωνιστές της κουζίνας μας. Έτσι λοιπόν σήμερα θα ετοιμάσουμε ένα καλοκαιρινό cheesecake με κεράσια που σίγουρα θα σας πάρει τα μυαλά. Ας δούμε μαζί τη συνταγή.

Υλικά

Για τη βάση

250 γρ. μπισκότα κακάο

100 γρ. βούτυρο

20 γρ. πάστα φουντουκιού

25 γρ. μαύρη σοκολάτα

Για την κρέμα

200 γρ. μασκαρπόνε

200 ​​γρ. τυρί που απλώνεται

200 ​​γρ. γιαούρτι

200 γρ. φρέσκια κρέμα γάλακτος

160 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

18 γρ. ζελατίνη

Ξύσμα από ένα λεμόνι

Για τη γέμιση

250 γρ. κεράσια χωρίς κουκούτσι

30 γρ. ζάχαρη άχνη

1/2 χυμό λεμονιού

Για κάλυψη

600 γρ. κεράσια χωρίς κουκούτσι

100 γρ. ζάχαρη άχνη

Χυμός από ένα λεμόνι

10 γρ. ζελατίνη

Jenny.Gr
www.soniaperonaci.it

Εκτέλεση

Για τη βάση

Ξεκινάμε από τη βάση. Πρώτα, θρυμματίζουμε τα μπισκότα ψιλοκόβοντάς τα ή τοποθετώντας τα σε έναν επεξεργαστή τροφίμων με λεπίδες. Λιώνουμε το βούτυρο στον φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπεν μαρί μαζί με τη σοκολάτα, προσθέτουμε την πάστα φουντουκιού (αν δεν τη βρείτε, μπορείτε να την αντικαταστήσετε με 20 γρ λιωμένο βούτυρο), ανακατεύουμε καλά τα υλικά και προσθέτουμε τα θρυμματισμένα μπισκότα.

Μεταφέρουμε το μείγμα σε μια φόρμα για κέικ βουτυρωμένη και στρωμένη με χαρτί ψησίματος και το συμπιέζουμε, ισοπεδώνοντάς το καλά με το πίσω μέρος ενός κουταλιού. Τοποθετετούμε τη φόρμα στην κατάψυξη.

Για τη γέμιση

Κόβουμε τα κεράσια σε μικρά κομμάτια. Τα τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και τη ζάχαρη. Τα βράζουμε ανακατεύοντάς τα κατά διαστήματα μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά, στη συνέχεια σβήνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Για την κρέμα

Μουλιάζουμε τη ζελατίνη σε πολύ κρύο νερό και την αφήνουμε να ενυδατωθεί. Στο μεταξύ, με ένα σύρμα ανακατεύουμε καλά το μασκαρπόνε, το τυρί, 100 γρ κρέμα γάλακτος, το γιαούρτι, τη ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού.

Ζεσταίνουμε τα υπόλοιπα 100 γρ. της κρέμα γάλακτος και διαλύουμε μέσα την στραγγισμένη και στυμμένη βρώσιμη ζελατίνη. Αφήνουμε να κρυώσει και μετά προσθέτουμε το μείγμα μασκαρπόνε ανακατεύοντας καλά.

Σύνθεση

Ρίχνουμε το μισό μείγμα μασκαρπόνε τη βάση του μπισκότου και το ισοπεδώνουμε. Με ένα κουτάλι τοποθετούμε το μίγμα με τα κεράσια στην επιφάνεια ξεκινώντας από το κέντρο και σταματώντας 2 εκ. από τις άκρες. Ρίχνουμε απαλά το άλλο μισό μείγμα μασκαρπόνε, ισοπεδώνουμε και τοποθετούμε το στην κατάψυξη για τουλάχιστον μια-δυο ώρες.

Για να καλύψουμε

Μουλιάζουμε τη ζελατίνη σε πολύ κρύο νερό για τουλάχιστον 10 λεπτά για να ενυδατωθεί ξανά. Εν τω μεταξύ, ξεφλουδίζουμε τα κεράσια και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με τη ζάχαρη και τον χυμό λεμονιού. Τα βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 10 λεπτά μέχρι να βγάλουν λίγο από το ζουμί τους.

Σβήνουμε τη φωτιά, στραγγίζουμε τη ζελατίνη, τη στύβουμε και την προσθέτουμε στην κατσαρόλα με τα κεράσια για να λιώσει. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου, μετά ρίχνουμε το μίγμα επάνω στο cheesecake, ισοπεδώνουμε καλά και το βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον μια-δυο ώρες.

Βγάζουμε το cheesecake από την κατάψυξη, αφαιρούμε το χαρτί ψησίματος και πριν το σερβίρουμε, το αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4-6 ώρες να ξεπαγώσει.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.