COOKING SUGAR, SUGAR

3 εύκολα κόλπα για να φτιάξεις παγωτό χωρίς παγωτομηχανή


JTeam

8 Ιουνίου 2024

3 εύκολα κόλπα για να φτιάξεις παγωτό χωρίς παγωτομηχανή
pexels
Δείτε πώς να ετοιμάσετε νόστιμα παγωτά χωρίς παγωτομηχανή με λίγα απλά υλικά και μερικά έξυπνα κόλπα

Το παγωτό μπορεί να γίνει χωρίς παγωτομηχανή. Εξάλλου η παραδοσιακή τεχνική περιλαμβάνει συνεχή ψύξη και ανάμειξη του μείγματος και το αποτέλεσμα είναι πεντανόστιμο. Όμως αυτή η μέθοδος απαιτεί σημαντική επένδυση χρόνου και ενέργειας. Γι' αυτό επιλέξαμε δύο γρήγορες τεχνικές για παγωτό και μια άκρως πρακτική συνταγή για σορμπέ , που αξίζει να δοκιμάσετε.

Παγωτό με μπανάνα

Ένα από τα καλύτερα κόλπα για την παρασκευή καλού παγωτού χωρίς παγωτομηχανή είναι η χρήση κατεψυγμένων φρούτων, ιδιαίτερα μπανάνας που μπορούν να κάνουν το μείγμα ιδιαίτερα κρεμώδες. Για να ετοιμάσετε παγωτό με μπανάνα, κόψτε τη μπανάνα σε φέτες και παγώστε την για μερικές ώρες στην κατάψυξη. Στη συνέχεια τη βάζετε στο μπλέντερ με μισό ποτήρι γάλα και τρεις χουρμάδες και ανακατεύετε μέχρι να αποκτήσετε την επιθυμητή υφή.

Με αυτή τη βάση, μπορείτε να ετοιμάσετε πολλές διαφορετικές γεύσεις. Για να φτιάξετε παγωτό φρούτων (όπως φράουλα, βερίκοκο ή σύκο) απλώς προσθέστε μερικά ψιλοκομμένα και κατεψυγμένα φρούτα στο μίγμα της μπανάνας και ανακατέψτε. Για να ετοιμάσετε παγωτό σοκολάτα με μπανάνα, απλά προσθέστε λίγο κακάο στην παγωμένη μπανάνα. Εάν το μείγμα είναι πολύ πηχτό, προσθέστε λίγο γάλα και ανακατέψτε ξανά. Για να παρασκευάσετε vegan παγωτό, μπορείτε να αντικαταστήσετε το αγελαδινό γάλα με γάλα καρύδας, σόγιας ή βρώμης.

Jenny.Gr
pexels

Παγωτό με συμπυκνωμένο γάλα

Για ένα πολύ κρεμώδες παγωτό χωρίς παγωτομηχανή, κρυώστε ένα ατσάλινο μπολ στην κατάψυξη και χρησιμοποιήστε το για να χτυπήσετε 500 γραμμάρια κρέμας γάλκτος. Όταν χτυπηθεί καλά, ρίχνουμε 250 γρ συμπυκνωμένο γάλα και το αφήνουμε στην κατάψυξη για 4μιση ώρες περίπου. Όταν περάσουν οι πρώτες τρεις ώρες, ανακατεύουμε με μια σπάτουλα κάθε μισή ώρα. Για να το ετοιμάσετε με σοκολάτα, ενώστε το κακάο με το συμπυκνωμένο γάλα πριν το προσθέσετε στην κρέμα.

Φτιάξτε σορμπέ λεμόνι

Για να φτιάξετε ένα καλό σορμπέ λεμονιού δεν χρειάζεστε παγωτομηχανή, αλλά μπλέντερ με λεπίδες. Για την παρασκευή του ζαιστένουμε σε μια κατσαρόλα 200 γρ ζάχαρη, 200 γρ νερό και το ξύσμα μισού λεμονιού. Όταν είναι έτοιμο το σιρόπι, το αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και στη συνέχεια προσθέτουμε 150 γρ. χυμό λεμονιού. Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί για 4μιση ώρες στην κατάψυξη και ανακατεύουμε το πριν το σερβίρουμε, για να μαλακώσει.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.