COOKING SUGAR, SUGAR

Κρύα τούρτα με γιαούρτι και ανανά χωρίς ψήσιμο


JTeam

3 Ιουλίου 2024

Κρύα τούρτα με γιαούρτι και ανανά χωρίς ψήσιμο
https://cuoredisedanoblog.blogspot.com
Η συνταγή για αυτή τη φρέσκια ​​και κρεμώδη τούρτα είναι εύκολη, γρήγορη και δεν απαιτεί ψήσιμο: Το τέλειο γλυκό για να απολαύσετε το καλοκαίρι.

Τα υλικά για αυτή τη νόστιμη κρύα τούρτα είναι λίγα και απλά και η προετοιμασία είναι πραγματικά γρήγορη: Σε μισή ώρα το γλυκό μας θα είναι έτοιμη για ξεκούραση στην κατάψυξη (ή στο ψυγείο) και μετά θα την απολαμβάνουμε σε όλη τηε την κρεμώδη ομορφιά.

Θέλετε να δώσετε μια επιπλέον πινελιά στο γλυκό; Προσθέστε μια σταγόνα λικέρ, όπως λιμοντσέλο ή αμαρέτο, στο σιρόπι ανανά. Η κρύα τούρτα με γιαούρτι και ανανά είναι τέλειο για τις διακοπές του Αυγούστου. Ελάτε να δούμε μαζί πώς να ετοιμάσουμε αυτό το νόστιμο καλοκαιρινό γλυκό.

Υλικά

2 βάζα ανανά σε σιρόπι

15 μπισκότα σαβαγιαρ

Για την κρέμα

400 ml ζαχαρούχα κρέμα γάλακτος

2 κ.σ συμπυκνωμένο γάλα

500 γρ γιαούρτι ανανά

8 γρ. φύλλα ζελατίνης

Jenny.Gr
www.fattoincasadabenedetta.it

Εκτέλεση

Ανοίγουμε τα δύο κουτάκια ανανά και παίρνουμε όλο το ζουμί. Στη συνέχεια βουτάμε τα σαβαγιαρ στο σιρόπι ανανά και τα βάζουμε στη βάση της φόρμας για το γλυκό. Από πάνω βάζουμε και μερικές φέτες ανανά και η βάση της τούρτας είναι έτοιμη.

Ετοιμάζουμε την κρέμα: Σε ένα μπολ χτυπάμε την κρέμα με ένα ηλεκτρικό σύρμα. Προσθέτουμε το γιαούρτι με ανανά και ανακατεύουμε για να ενωθούν. Προσθέτουμε δύο κουταλιές της σούπας συμπυκνωμένο γάλα και ανακατεύουμε ξανά. Τέλος προσθέτουμε 4 φέτες ανανά ψιλοκομμένο και τις μοιράζουμε στην κρέμα ανακατεύοντας.

Τώρα ενυδατώσουμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό και τα μεταφέρουμε σε μια κατσαρόλα με 2 κουταλάκια του γλυκού νερό και αφήνουμε διαλυθούν για λίγα δευτερόλεπτα στη φωτιά. Ύστερα προσθέτουμε τη διαλυμένη ζελατίνη στην κρέμα και ανακατεύουμε.

Παίρνουμε τη βάση της τούρτας και ρίχνουμε μέσα την κρέμα ισιώνοντάς την καλά και διακοσμούμε όπως θέλουμε με τις υπόλοιπες φέτες ανανά. Τοποθετούμε την τούρτα στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες ή στην κατάψυξη για 2 ώρες.

Καλή απόλαυση

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.