COOKING SUGAR, SUGAR

Μπανανόψωμο: Η πιο γρήγορη και εύκολη συνταγή


JTeam

12 Ιουλίου 2024

Μπανανόψωμο: Η πιο γρήγορη και εύκολη συνταγή
www.lennesimoblogdicucina.com
Ένα τέλειο ψωμί μπανάνας για ένα νόστιμο πρωινό ή σνακ.

Έχετε υπερώριμες μπανάνες στο σπίτι και σκέφτεστε να τις πετάξετε; Να μην το κάνετε. Δοκιμάστε τη συνταγή μας για μπανανόψωμο: Θα σας καταπλήξει.

Λατρεύουμε αυτή τη συνταγή που μπορεί να γίνει με μερικά κοινά υλικά που έχουμε πάντα στο σπίτι, εξοικονομώντας μπανάνες, που συχνά μαυρίζουν, πριν προλάβουμε να τις καταναλώσουμε όλες.

Αλλά πρέπει να σας προειδοποιήσουμε, η διαδικασία είναι ανορθόδοξη, γεννήθηκε από ανάγκη ή μάλλον λόγω έλλειψης χρόνου. Η παραδοσιακή συνταγή του μπανανόψωμου περιλαμβάνει την ξεχωριστή προετοιμασία ορισμένων υλικών. Ακόμα όμως κι αν δεν είναι ακριβώς η κλασική διαδικασία, το αποτέλεσμα είναι πραγματικά πεντανόστιμο, όπως και η εξοικονόμηση χρόνου. Ας δούμε μαζί τη συνταγή.

Jenny.Gr
www.lennesimoblogdicucina.com

Υλικά

400 γρ. ώριμες μπανάνες, καθαρισμένες

2 αυγά

100 ml φυστικέλαιο

100 γρ. ζάχαρη

1 κουταλιά της σούπας μέλι

250 γρ. αλεύρι

6 γρ. μπέικιν πάουντερ

1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

Αλάτι

Εκτέλεση

Βάζουμε στο μπλέντερ τα αυγά, τη ζάχαρη και το μέλι και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε το σπορέλαιο και ανακατεύουμε ξανά. Μετά προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Σε αυτό το σημείο προσθέτουμε τις μπανάνες, ολόκληρες και ανακατεύουμε γρήγορα για να μείνουν μερικά ολόκληρα κομμάτια.

Ρίχνουμε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη φόρμα για κέικ και διακοσμούμε με δύο φέτες μπανάνας. Μαγειρεύουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για 50/60 λεπτά, δοκιμάζοντας με μια οδοντογλυφίδα πριν το βγάλουμε από τον φούρνο.

Σας είπαμε ότι ήταν γρήγορο και εύκολο.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.