COOKING SUGAR, SUGAR

Σπιτικό παγωτό σοκολάτα με μόνο 3 υλικά


JTeam

23 Ιουλίου 2024

Σπιτικό παγωτό σοκολάτα με μόνο 3 υλικά
pexels
Όλοι αγαπούν το παγωτό σοκολάτα και αν είναι και σπιτικό τότε ακόμα καλύτερα.

Η συνταγή για αυτό το σπιτικό παγωτό μπορεί να προσαρμοστεί χρησιμοποιώντας την ποικιλία σοκολάτας που σας αρέσει περισσότερο. Εμείς χρησιμοποιήσαμε μαύρη σοκολάτα, αλλά μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε λευκή ή σοκολάτα γάλακτος, ή να φτιάξετε ένα μείγμα. Δεδομένου ότι η συνταγή περιέχει συμπυκνωμένο γάλα , χρησιμοποιώντας 70% μαύρη σοκολάτα το παγωτό θα εξακολουθεί να είναι πολύ καλό και με μια καλά ισορροπημένη γεύση, χωρίς πικρή ή ενοχλητική επίγευση.

Είστε έτοιμοι να ετοιμάσοτμε μαζί αυτό το υπέροχο παγωτό σοκολάτας ; Ας ξεκινήσουμε αμέσως.

Υλικά

500 ml φρέσκια κρέμα γάλακτος χωρίς ζάχαρη

350 γρ. συμπυκνωμένο γάλα

200 γρ μαύρη σοκολάτα

Jenny.Gr
unsplash

Εκτέλεση

Καταρχάς χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με το μίξερ μέχρι το μείγμα να γίνει αρκετά σφιχτό. Προσθέτουμε το συμπυκνωμένο γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα.

Κόβουμε τη μαύρη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια, τα βάζουμε σε ένα μπολ και τα λιώνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπεν μαρί. Αφήνουμε τη σοκολάτα να κρυώσει για μερικά λεπτά και μετά τη ρίχνουμε στο μπολ με την κρέμα. Ανακατεύουμε τα πάντα, ξανά με το μίξερ, μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.

Αδειάζουμε το παγωτό σε μια μεταλλική φόρμα (όπως φόρμες για κέικ) και ισιώνουμε την επιφάνεια. Διακοσμούμε εάν θέλουμε προσθέτοντας λίγη ψιλοκομμένη σοκολάτα στην επιφάνεια, σκεπάζουμε με μεμβράνη και τοποθετούμε το παγωτό στην κατάψυξη για τουλάχιστον 8 ώρες.

Μόλις περάσει ο χρόνος ξεκούρασης, μπορούμε να απολαύσουμε το υπέροχο σπιτικό παγωτό σοκολάτα.

Συμβουλή

Συνιστούμε να χρησιμοποιείτε μαύρη σοκολάτα που περιέχει 50% έως 70% κακάο. Αν χρησιμοποιήσετε λευκή σοκολάτα μπορείτε να μειώσετε λίγο την ποσότητα του συμπυκνωμένου γάλακτος (200-250 γραμμάρια είναι μια χαρά) για να μην έχετε ένα υπερβολικά γλυκό παγωτό.

Αποθήκευση

Το παγωτό σοκολάτα μπορεί να αποθηκευτεί στην κατάψυξη και παραμένει για 2-3 μήνες. Χάρη στην παρουσία του συμπυκνωμένου γάλακτος δεν σχηματίζονται παγοκρύσταλλοι και δεν γίνεται σκληρό.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.