COOKING SUGAR, SUGAR

Παγωτό σπαγκέτι: Κι’ όμως υπάρχει και αυτή είναι η συνταγή


JTeam

1 Αυγούστου 2024

Παγωτό σπαγκέτι: Κι’ όμως υπάρχει και αυτή είναι η συνταγή
www.lacucinaitaliana.it, Foto: Davide Maestri
Σήμερα δοκιμάζουμε παγωτό σπαγκέτι. Μην τρομάξετε. Δεν μιλάμε για παγωτό με πρώτη ύλη τα μακαρόνια. Η ομοιότητά τους έχει να κάνει μόνο με την εμφάνιση.

Πώς γεννήθηκε το παγωτό σπαγκέτι; Στις αρχές του εικοστού αιώνα, στη Γερμανία, μετανάστες από τις επαρχίες του Μπελούνο και του Τρεβίζο εισήγαγαν παγωτά και πλανόδιους Βενετούς παγοπώλες που διέσχιζαν τους δρόμους του Βερολίνου, της Φρανκφούρτης και του Μονάχου και με τα κάρα τους έγιναν θεσμός της καθημερινής ζωής.

Μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, η μετανάστευση πήρε τον χαρακτήρα μαζικού κινήματος, χάρη στις πολυάριθμες θέσεις εργασίας που πρόσφερε η βιομηχανική ανασυγκρότηση της χώρας. Πολλοί από τους μετανάστες ήρθαν από τη Νότια Ιταλία και δίδαξαν στους Γερμανούς την πίτσα και τα μακαρόνια με σάλτσα ντομάτας ανοίγοντας πολλά εστιατόρια και πιτσαρίες.

Η πιο πρωτότυπη καινοτομία, ωστόσο, τη δεκαετία του 1960 ήταν τα παγωτατζίδικα με υπαίθρια τραπέζια, όπου οι Γερμανοί, ενώ απολάμβαναν ιταλικό παγωτό, μπορούσαν να ονειρεύονται τον ήλιο και τη θάλασσα των καλοκαιρινών διακοπών στην Ιταλία, που ήταν η κύρια τουριστικός προορισμός.

Το 1969, ο ιδιοκτήτης ενός από αυτά τα καταστήματα στο Mannheim, ο Dario Fontanella , αποφάσισε να συνδυάσει τα δύο φαγητά της πιο επιτυχημένης ιταλικής μετανάστευσης στη Γερμανία, το παγωτό και τα μακαρόνια , σε μια μόνο συνταγή, δημιουργώντας τα Spaghettieis , τα οποία είναι πολύ διαδεδομένα μέχρι και σήμερα στην Αυστρία και στη γερμανόφωνη Ελβετία.

Έτσι λοιπόν σήμερα θα δούμε πώς μπορούμε να φτιάξουμε σπιτικό παγωτό σπαγγέτι.

Jenny.Gr
www.lacucinaitaliana.it, Foto: Davide Maestri

Υλικά

1 κιλό παγωτό βανίλια

500 γρ φράουλες

250 γρ φρέσκια κρέμα γάλακτος

50 γρ ζάχαρη

Χυμός πορτοκάλι

Λευκή σοκολάτα

Χτυπάμε τις φράουλες στο μπλέντερ μαζί με 2 κουταλιές της σούπας χυμό πορτοκαλιού και 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη μέχρι να αποκτήσουμε μια λεία συνοχή.. Στη συνέχεια βάζουμε το μίγμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά.

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την υπόλοιπη ζάχαρη. Τοποθετούμε μια κουταλιά κρέμα σε πιάτα ή φλιτζάνια παγωτού και περνάμε το παγωτό από μια πρέσα πατάτας ώστε να βγει σε σχήμα μακαρονάδας. Προσθέτουμε τη σάλτσα φράουλας και τελειώνουμε με τριμμένη λευκή σοκολάτα.

Καλή απόλαυση

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.