COOKING SUGAR, SUGAR

Υπέροχο φοντάν σοκολάτας


JTeam

6 Αυγούστου 2024

Υπέροχο φοντάν σοκολάτας
https://blog.giallozafferano.it
Το φοντάν σοκολάτας είναι ένα μαλακό είδος κέικ, μόνο που δεν περιέχει καθόλου αλεύρι, γι αυτό γίνεται μαλακό και έχει πλούσια γεύση.

Σύμφωνα με ορισμένους ιστορικούς τροφίμων, το φοντάν γεννήθηκε τυχαία στις 14 Φεβρουαρίου 1886 σε ένα εργοστάσιο στη Βαλτιμόρη, όπου μια παρτίδα καραμέλας καταστράφηκε κατά λάθος λόγω της ανακρυστάλλωσης της ζάχαρης, προκαλώντας ένα μαλακό χυλό. Οι εργαζόμενοι που επεξεργάζονταν το προϊόν αναφώνησαν « Ω, φοντάν!» («Μια απάτη!»), μια έκφραση που έδωσε το όνομά της στη συνταγή.

Διαφορετικές εκδοχές υπάρχουν επίσης στην περιοχή Midlands (στην Αγγλία) και σε ορισμένες περιοχές της Σκωτίας.

Η φήμη αυτών των γλυκών γεννήθηκε στα φοιτητικά κολέγια, χάρη στην Emelyn Battersby Hartridge (τότε φοιτήτρια στο Vassar College στο Pughkeepsie της Νέας Υόρκης), η οποία αφού πήρε τη συνταγή από έναν συμμαθητή από τη Βαλτιμόρη ετοίμασε περισσότερα από 13 κιλά από αυτά για τη δημοπρασία, κάνοντας αυτό το γλυκό διάσημο μεταξύ άλλων γυναικείων κολεγίων, όπου οι φοιτήτριες άρχισαν να αναπαράγουν το επιδόρπιο.

Jenny.Gr
www.soniaperonaci.it

Υλικά

510 γρ. μαύρη σοκολάτα 70%

600 γρ. συμπυκνωμένο γάλα

1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση

Για να ετοιμάσουμε το φοντάν σοκολάτας, ψιλοκόβιυμε τη μαύρη σοκολάτα. Ρίχνουμε το συμπυκνωμένο γάλα σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα και το εκχύλισμα βανίλιας και μετά ζεσταίνουμε τα υλικά σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει τελείως η σοκολάτα.

Στρώνουμε με χαρτί ψησίματος μια τετράγωνη φόρμα 20×20 εκ. και μεταφέρουμε το μείγμα μέσα και μετά βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο μέχρι να σφίξει καλά το φοντάν (θα χρειαστούν τουλάχιστον 2 ώρες).

Αφαιρούμε απαλά το φοντάν από τη φόρμα, προσέχοντας να μη σπάσει και το κόβουμε σε κύβους 3x3 εκ. περίπου. Το φοντάν σοκολάτας σας είναι έτοιμο να το απολαύσετε.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.