Σε αυτή τη συναρπαστική γαστρονομική περιπέτεια, θα σας καθοδηγήσουμε σε μια απλή και απολαυστική συνταγή, εμπλουτισμένη με την έντονη γεύση της σοκολάτας και την απαλή , ακαταμάχητη υφή της . Είστε έτοιμοι να ανακαλύψετε τα μυστικά αυτής της γλυκιάς απόλαυσης; Ετοιμάστε τα κουζινικά σας σκεύη γιατί μας περιμένει ένα γευστικό ταξίδι στη σφαίρα της vegan κουζίνας.
Υλικά
250 γρ. αλεύρι φαγόπυρου
50 γρ. γλυκό κακάο σε σκόνη
1 κουτ. μπέικιν πάουντερ
Αλάτι
200 γρ. ζάχαρη ζαχαροκάλαμου
240 ml γάλα αμυγδάλου
80 ml λάδι καρύδας
1 κουτ. εκχύλισμα βανίλιας
100 γρ. μαύρη σοκολάτα (vegan)
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και τη σκόνη κακάο . Προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι .
Σε ένα άλλο μπολ, ανακατεύουμε το γάλα αμυγδάλου, τη ζάχαρη, το λάδι καρύδας και το εκχύλισμα βανίλιας μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ρίχνουμε τα υγρά υλικά στο μπολ με τα ξηρά υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν . Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη μαύρη σοκολάτα και ανακατεύουμε ξανά.
Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ισιώνουμε την επιφάνεια. Ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που έχουμε τοποθετήσει στο κέντρο.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.