Οι τάρτες είναι πάντα λαχταριστές και πεντανόστιμες. Γι αυτό και σήμερα θα ετοιμάσουμε κρύα τάρτα με λάιμ και ανανά. Από τη μία το τραγανό μπισκότο και από την άλλη η κρέμα, ο ανανάς και το λάιμ συνθέτουν ένα τέλειο αποτέλεσμα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα μπορείτε να σταματήσετε στο ένα κομμάτι.
Υλικά
Για τη βάση
260 γραμμάρια μπισκότα τύπου digestive
120 γρ βούτυρο λιωμένο
Για την κρέμα
250 γρ γιαούρτι
200 ml κρέμα γάλακτος
85 γρ ζάχαρη
2 λάιμ, χυμό και ξύσμα
8 γρ ζελατίνη
Για γαρνίρισμα
4/5 φέτες ανανά, φρέσκες ή σε σιρόπι
4 φέτες λάιμ
Φρέσκος δυόσμος
Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε στο μίξερ τα μπισκότα και λιώνουμε το βούτυρο και τα ανακατεύουμε. Στρώνουμε τον πάτο μιας φόρμας για τάρτα με χαρτί ψησίματος και σχηματίζουμε τη βάση της τάρτας συμπιέζοντας καλά το ψιλοκομμένο μείγμα μπισκότου και μετά αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο όσο ετοιμάζουμε την κρέμα.
Χτυπάμε ελαφριά την κρέμα γάλακτος (κρατώντας 3 κουταλιές της σούπας στην άκρη) με τη ζάχαρη χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό σύρμα. Προσθέτουμε το γιαούρτι, το ξύσμα και τον χυμό από 2 λάιμ.
Λιώνουμε τη μουλιασμένη και καλά στυμμένη ζελατίνη σε 3 κουταλιές της σούπας ζεστή κρέμα και μετά την ανακατεύουμε καλά με το υπόλοιπο μείγμα. Ρίχνουμε την κρέμα στη βάση του κέικ. Τοποθετούμε την τάρτα στο ψυγείο να σφίξει για τουλάχιστον 6 ώρες.
Μόλις σφίξει, γαρνίρουμε με φέτες φρέσκου ή κονσερβοποιημένου ανανά, φέτες λάιμ, φρέσκο δυόσμο και ξύσμα λάιμ.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.