Σήμερα φτιάχνουμε αφράτα κεκάκια με βασικό υλικό το γιαούρτι, τα οποία φτιάχνονται εύκολα και γίνονται πεντανόστιμα και αφράτα. Όντας μικρά, αυτά τα κεκάκια είναι εξαιρετικά ως ένα γνήσιο σνακ που μπορούν να πάρουν τα παιδιά στο σχολείο. Δοκιμάστε τα και θα καταλάβετε.
Υλικά
2 αυγά
180 γρ. ζάχαρη
250 γρ. γιαούρτι
250 γρ. αλεύρι
90 γρ. βούτυρο πολύ μαλακό (ή 100 ml σπορέλαιο)
10 γρ. μπέικιν πάουντερ
Ξύσμα από ένα λεμόνι
1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
Ξεκινάμε και χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν ελαφριά και να αφρατέψουν και να τριπλασιαστούν σε όγκο. Ανακατεύοντας συνεχώς προσθέτουμε το βούτυρο, το γιαούρτι και την τριμμένη φλούδα λεμονιού. Προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και μια πρέζα αλάτι, ανακατεύουμε για λίγο μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τις φόρμες για μίνι κέικ ή muffins και ρίχνουμε μέσα σε κάθε φόρμα το μείγμα με ένα κουτάλι. Περνάμε τη λάμα ενός μαχαιριού πάνω από την επιφάνεια, σε όλο του το μήκος, 2-3 φορές. Αυτό θα επιτρέψει τα κεικάκια.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου, δοκιμάζετε πάντα με οδοντογλυφίδα, η οποία πρέπει να βγει τελείως στεγνή.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.