Η ιδιαιτερότητα αυτών των μπισκότων με νιφάδες βρώμης είναι ότι είναι χωρίς βούτυρο, χωρίς γλουτένη, τραγανά εξωτερικά, μαλακά στο κέντρο και με κομματάκια σοκολάτας. Θυμίζουν πολύ αμερικάνικα μπισκότα αλλά είναι πιο ελαφριά και πιο εύκολα στο να τα ετοιμάσετε.
Για να γίνουν ακόμα πιο νόστιμα, μπορείτε να βουτήξετε τα μισά μπισκότα από τη μία πλευρά μόνο σε λιωμένη μαύρη σοκολάτα.
Και τώρα το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να δείτε πώς να τα ετοιμάστε και δεν θα το μετανιώσετε.
100 γρ. νιφάδες βρώμης
120 γρ. αλεύρι βρώμης
100 γρ. ζάχαρη
1 αυγό
1 κουταλιά της σούπας κρύο νερό
100 ml φυστικέλαιο
100 γρ. κομματάκια σοκολάτας
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι στην άκρη του
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
50 γρ μαύρη σοκολάτα
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με μια σπάτουλα τις νιφάδες βρώμης, το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και τα κομματάκια σοκολάτας. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το λάδι, το νερό και το αυγό με ένα σύρμα χειρός. Ρίχνουμε τα υγρά υλικά στα στεγνά και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να έχουμε ένα λείο, απαλό μείγμα. Το αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Παίρνουμε τη ζύμη και πλάθουμε τα μπισκότα σε μπαλάκια των 38 γρ. Οι δόσεις αυτές κάνουν 15 μπισκότα. Τοποθετούμε τα μπισκότα σε καλή απόσταση μεταξύ τους σε ένα ταψί καλυμμένο με χαρτί ψησίματος και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 15-17 λεπτά.
Όταν είναι έτοιμα τα αφήνουμε να κρυώσουν. Στη συνέχεια λιώνουμε τη μαύρη σοκολάτα και βουτάμε τη μια μόνο πλευρά. Τα στεγνώνουμε σε χαρτί ψησίματος με την πλευρά σοκολάτας προς τα επάνω και απολαμβάνουμε.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.