COOKING SUGAR, SUGAR

Αφράτα μπισκότα βουτύρου για όλη την οικογένεια


JTeam

10 Οκτωβρίου 2024

Αφράτα μπισκότα βουτύρου για όλη την οικογένεια
unsplash
Στο πρωινό βουτηγμένα σε γάλα ή ως σνακ με τo τσάι, μέσα στην απλότητά τους, τα μπισκότα βουτύρου είναι τα αγαπημένα όλης της οικογένειας και μπορούμε να τα απολαύσουμε με κάθε περίσταση.

Σήμερα φτιάχνουμε αυτές τις μικρές βουτυρένιες απολαύσεις που λιώνουν στο στόμα. Ο λόγος για τα μπισκότα βουτύρου τα οποία μπορεί να απολαύσει όλη η οικογένεια μαζί με το γάλα, τον καφέ, το τσάι ή σκέτα, αυτά τα μπισκότα είναι απολαυστικά.

Υλικά

320 γρ αλεύρι

250 γρ βούτυρο

150 γρ ζάχαρη

1 αυγό

Βανίλια

Jenny.Gr
unsplash

Εκτέλεση

Χτυπάμε με ένα πιρούνι το αυγό. Επίσης χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό σύρμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αυγό, τους σπόρους ενός λοβού βανίλιας, το αλεύρι και μια πρέζα αλάτι στο βούτυρο.

Πλάθουμε τη ζύμη με τα χέρια μας και όταν σχηματιστεί μια μπάλα, την τοποθετούμε σε ένα μπολ με μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 1 ώρα.

Όταν περάσει η μία ώρα ανοίγουμε τη ζύμη ανάμεσα σε δύο φύλλα χαρτιού ψησίματος πάχους περίπου 1 εκ. Κόβουμε τα μπισκότα σε διάφορα σχήματα, τα τοποθετούμε στο ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα βάζουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά.

Βγάζουμε το ταψί από το ψυγείο και ψήνουμε τα μπισκότα στον φούρνο στους 180° C για 15 λεπτά. Βγάζουμε από τον φούρνο, αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν και μετά σερβίρουμε.

Καλή απόλαυση.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.