COOKING SUGAR, SUGAR

3 συμβουλές για να κάνεις τα μήλα στον φούρνο ακαταμάχητα


JTeam

11 Οκτωβρίου 2024

3 συμβουλές για να κάνεις τα μήλα στον φούρνο ακαταμάχητα
www.lalunasulcucchiaio.it
Το άρωμα των μαγειρεμένων μήλων στον φούρνο είναι ένα από εκείνα τα μικρά πράγματα που μας κάνουν να νιώθομε αμέσως σαν στο σπίτι μας, αυτό το υπέροχο άρωμα που φέρνει ξανά μια καλή διάθεση.

Τα ψητά μήλα είναι ένα τέλειο επιδόρπιο όταν οι μέρες μικραίνουν και ο βραδινός αέρας σας προσκαλεί να αποσυρθείτε στη ζεστασιά του σπιτιού σας και να απολαύσετε ένα ωραίο φλιτζάνι τσάι και ένα σπιτικό γλυκό. Τα ψητά μήλα συχνά ξυπνούν παιδικές αναμνήσεις, ή παραμύθια, με την κάπως μαγική τους ατμόσφαιρα. Επιπλέον, το καλύτερο σε όλα αυτά είναι ότι η προετοιμασία τους δεν απαιτεί ιδιαίτερες δεξιότητες.

Πώς λοιπόν μπορείτε να κάνετε ένα απλό ψημένο μήλο πραγματικά ακαταμάχητο; Παρακάτω σας προσφέρουμε 3 συμβουλές για να αποκτήσετε ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα.

Νούμερο ένα: Η ποικιλία των μήλων

Πρώτα απ 'όλα, η επιλογή της ποικιλίας των μήλων που θα χρησιμοποιήσετε είναι περισσότερο θέμα υφής παρά γεύσης. Το μήλο πρέπει να είναι σφιχτό, για να μην χαλάσει κατά το μαγείρεμα στον φούρνο. Πολλοί επίσης θέλουν το μήλο έχει πιο ξινή γεύση, λαμβάνοντας υπόψη ότι υπάρχουν και άλλα συστατικά που θα προσθέσουν γλυκύτητα στην παρασκευή.

Νούμερο δύο: Η γέμιση

Μιλώντας για τη γέμιση, προφανώς υπάρχουν πολλές παραλλαγές. Η κλασική γέμιση είναι αρκετά απλή και περιλαμβάνει τη χρήση αμυγδάλων ή άλλων αποξηραμένων φρούτων, πιθανώς λίγη αμυγδαλόπαστα, σταφίδες, ζάχαρη, κανέλα ή μέλι. Στους πιο εκλεπτυσμένους αρέσει επίσης να προσθέτουν μερικές σταγόνες Amaretto ή Cointreau. Αφού ανακατευτούν όλα τα υλικά για να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα, προχωράμε στη γέμιση των μήλων. Η ποσότητα πρέπει να γεμίσει καλά την κοιλότητα που έχει απομείνει μετά την αφαίρεση του πυρήνα του μήλου.

Jenny.Gr
www.lalunasulcucchiaio.it

Νούμερο τρία: Μαγείρεμα

Αυτό που πολλοί αγνοούν είναι ότι για τέλειο μαγείρεμα χρειάζεστε τη σωστή υγρασία, επομένως είναι καλύτερα να καλύπτετε τον πάτο του τηγανιού με κάτι υγρό. Το καλύτερο είναι να ετοιμάσετε ένα μείγμα από χυμό μήλου και λευκό κρασί. Εάν η συνταγή είναι για παιδιά, μπορείτε να παραλείψετε το κρασί και να αρωματίσετε το χυμό μήλου με γαρύφαλλο. Ανάλογα με τα χαρακτηριστικά του φούρνου σας, τα μήλα πρέπει να ψηθούν στους 160-180°C στον αέρα ή στους 180-200°C σε στατικό φούρνο. Ανάλογα με το μέγεθός τους, τα μήλα θα ψηθούν μετά από 20 ή 30 λεπτά.

Τα ψητά μήλα μπορούν να σερβιριστούν με σάλτσα βανίλιας ή παγωτό βανίλια, εξαρτάται από το γούστο σας. Υπάρχουν και εκείνοι που προτιμούν να τα απολαμβάνουν σκέτα χωρίς προσθήκες. Τα ψητά μήλα μπορούν να συνοδευτούν με γλυκό ή ζεστό κρασί. Για όσους δεν τους αρέσει το αλκοόλ, μπορούμε να προτείνουμε ένα λεπτό μαύρο τσάι που ενισχύει τη γεύση του μήλου.

Δεν έχετε συνταγή για μια νόστιμη γέμιση; Σας δίνουμε την κλασική εκδοχή της γέμισης για μήλα στον φούρνο, ελπίζοντας να σας αρέσει.

Υλικά για περίπου 4 μήλα

40 γραμμάρια σταφίδες ή άλλα αποξηραμένα φρούτα (βερίκοκα, δαμάσκηνα κ.λπ.)

40 ml ρούμι, Amaretto ή Cointreau

40 γρ ξηροί καρποί ψιλοκομμένοι (καρύδια, φουντούκια)

70 γρ αμυγδαλόπαστα

Κανέλα σε σκόνη

1 πρέζα τριμμένο γαρύφαλλο (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι φρυγανίζουμε για λίγο τους ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς και τους βάζουμε σε ένα μπολ. Ανακατεύουμε με όλα τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα. Αφήνουμε για λίγο να ξεκουραστεί, γεμίζουμε τα μήλα και ψήνουμε.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.