COOKING SUGAR, SUGAR

Σπιτική κρέμα κάστανο


JTeam

21 Οκτωβρίου 2024

Σπιτική κρέμα κάστανο
www.chiarapassion.com
Μια τέλεια φθινοπωρινή συνταγή για να γεμίσετε κέικ, τάρτες ή απλά να αλείψετε σε ψωμί.

Η σπιτική κρέμα κάστανο είναι μια εύκολη συνταγή, αλλά θέλει υπομονή και χρόνο για να ξεφλουδίσετε τα κάστανα. Για κάστανα προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε μεγάλο μέγεθος, γιατί θα τα καθαρίσετε πιο γρήγορα. Για να γίνει αυτή η κρέμα ακόμα πιο νόστιμη, προτείνουμε να προσθέσετε πολύ λίγη μαύρη σοκολάτα. Το τελικό αποτέλεσμα είναι μια σούπερ κρεμώδης και νόστιμη κρέμα που θα λατρέψετε με την πρώτη μπουκιά. Ας δούμε μαζί τη συνταγή.

Υλικά
500 γρ. ωμά κάστανα ή μαρόν γλασέ με φλούδα (300 γρ. βρασμένα και καθαρισμένα)
250 γρ. ζάχαρη
250 γρ νερό
⅓ λοβό βανίλιας
25 γρ. μαύρη σοκολάτα (προαιρετικά)

Εκτέλεση
Για να ετοιμάσουμε την κρέμα κάστανο, ξεκινάμε πλένοντας τα κάστανα με τρεχούμενο νερό και στη συνέχεια τα βράζουμε νερό σε μια κατσαρόλα για περίπου 30 λεπτά. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Καθαρίζουμε τα κάστανα όσο είναι ζεστά με ένα κοφτερό μαχαίρι, αφαιρούμε και την εσωτερική φλούδα.


Βάζουμε ένα τηγάνι με νερό και ζάχαρη στη φωτιά. Όταν διαλυθεί η ζάχαρη, θα χρειαστούν περίπου 5 λεπτά, προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κάστανα και τους σπόρους από τον μισό λοβό βανίλιας. Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 35-40 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να έχουμε ένα πηχτό μείγμα. Αν σας αρέσει, μπορείτε τώρα να προσθέσετε την ψιλοκομμένη σοκολάτα και να την αφήσετε να λιώσει. Με ένα μίξερ ανακατεύουμε καλά τα πάντα μέχρι να έχουμε μια λεία και κρεμώδη κρέμα.


Αν η κρέμα είναι πολύ πηχτή, προσθέστε μερικές κουταλιές της σούπας βραστό νερό και ανακατέψτε καλά μέχρι να έχετε την επιθυμητή συνοχή. Αν είναι πολύ μαλακιά, μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά για λίγα λεπτά ακόμα. Η κρέμα κάστανο είναι έτοιμη. Τη βάζομε όσο είναι ακόμα ζεστή στα βάζα που έχουμε προηγουμένως απολυμάνει, προσέχοντας να αφήσουμε 1 εκατοστό χώρο από την άκρη του βάζου. Βιδώνουμε τα καπάκια, γυρίζουμε τα βάζα ανάποδα και τα αφήνουμε να κρυώσουν σε αυτή τη θέση για να δημιουργηθεί κενό.

Jenny.Gr
www.chiarapassion.com

Συμβουλές
Η κρέμα κάστανο με τη μέθοδο αποστείρωσης με το κενό μπορεί να αποθηκευτεί σε δροσερό μέρος μακριά από το φως σε θερμοκρασία δωματίου για 1 χρόνο. Χωρίς κενό, μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για περίπου 10 ημέρες.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.