Το φθινόπωρο, τα καραμελωμένα ψητά μήλα είναι από τα πιο νόστιμα γλυκά της εποχής. Υπάρχουν διάφορες συνταγές για να τα σερβίρετε. Σήμερα προτείνουμε μια με γιαούρτι και αμύγδαλα για να προσθέσετε μια φρέσκια και τραγανή πινελιά στα μήλα σας. Ας δούμε μαζί τη συνταγή
Υλικά
600 γρ. γιαούρτι
80γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
80 γρ. καστανή ζάχαρη
40 γρ. αμύγδαλα καβουρδισμένα, ξεφλουδισμένα
4 μήλα
3 κουταλιές της σούπας νερό από άνθη πορτοκαλιάς
κανέλα και κακάο σε σκόνη
Λευκό κρασί
Λικέρ Maraschino
Φρέσκο δυόσμο για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Για να ετοιμάσουμε τα καραμελωμένα μήλα, αρωματίζουμε το γιαούρτι με 3 κουταλιές της σούπας νερό από άνθη πορτοκαλιάς και την ίδια ποσότητα Maraschino. Καθαρίζουμε τα μήλα, αφαιρούμε τον πυρήνα και τα σιγοβράζουμε, μισοσκεπασμένα, με ένα μείγμα από λευκό κρασί και νερό, πασπαλίζοντάς τα με κρυσταλλική ζάχαρη.
Όταν είναι μαλακά αλλά ολόκληρα (προσέχουμε να μην πολτοποιηθούν), τα στραγγίζουμε, τα αφήνουμε να κρυώσουν, τα βουτάμε σε καστανή ζάχαρη (μόνο το πάνω μέρος) και τα ψήνουμε στον φούρνο στο γκριλ μέχρι να καραμελώσουν. Μοιράζουμε το γιαούρτι σε πιάτα, τοποθετούμε ένα καραμελωμένο μήλο στο καθένα, γαρνίρουμε με αμύγδαλα ξεφλουδισμένα, φύλλα μέντας και συμπληρώνουμε με κανέλα.
Καλή απόλαυση.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.