COOKING SUGAR, SUGAR

Τα πιο νόστιμα καραμελωμένα αχλάδια


JTeam

4 Νοεμβρίου 2024

Τα πιο νόστιμα καραμελωμένα αχλάδια
https://blog.giallozafferano.it
Αν ψάχνετε συνταγές με βάση το αχλάδι για να φτιάξετε ένα γλυκό, αλλά θέλετε να ξεφύγετε από τα συνηθισμένα αυτά τα μαγειρεμένα αχλάδια είναι ό,τι χρειάζεστε.

Τα καραμελωμένα αχλάδια είναι μια πολύ απλή συνταγή αλλά τόσο νόστιμη που μπορούμε να την φτιάξουμε και να την σερβίρουμε ακόμα και στις πιο ιδιαίτερες περιστάσεις. Φτιάχνονται με λίγα μόνο υλικά, τα οποία μπορούμε να προσαρμόσουμε σύμφωνα με τα γούστα μας και μας επιτρέπουν να δημιουργήσουμε νόστιμα πιάτα προσθέτοντας γιαούρτι, παγωτό, αποξηραμένα φρούτα, γαρνιτούρες και ό,τι άλλο προτιμάμε. Πάμε να δούμε πώς να φτιάξουμε τα καραμελωμένα αχλάδια.

Υλικά
Για τα αχλάδια

2αχλάδια
150 ml νερό
50 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
Το ξύσμα ενός λεμονιού
1 σφηνάκι κονιάκ
1 ξυλάκι κανέλας
Για να συνοδέψουμε
Γιαούρτι
Ψιλοκομμένα φιστίκια Αιγίνης

Jenny.Gr
https://blog.giallozafferano.it

Εκτέλεση
Ρίχνουμε το νερό σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε το κονιάκ, την κανέλα, τη ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού. Αφήνουμε το μείγμα να πάρει βράση, διατηρώντας τη φωτιά σε χαμηλή θερμοκρασία. Στο μεταξύ, κόβουμε τα αχλάδια στη μέση και αφαιρούμε τον πυρήνα. Μόλις αρχίσει να βράζει το νερό και το σιρόπι ζάχαρης, βυθίζουμε τα αχλάδια από τη μία πλευρά. Μετά από λίγο τα γυρνάμε από την άλλη πλευρά, ώστε το σιρόπι να κολλήσει ομοιόμορφα στην επιφάνεια. Ψήνουμε τα αχλάδια στο σιρόπι για 15-20 λεπτά. Μόλις ψηθούν και ζεσταθούν, τα τοποθετούμε πάνω από το γιαούρτι σε ένα πιάτο σερβιρίσματος. Περιχύνουμε με το σιρόπι και συμπληρώνουμε με ψιλοκομμένα φιστίκια Αιγίνης. Τα καραμελωμένα αχλάδια μας είναι έτοιμα για να τα απολαύσουμε.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.