COOKING SUGAR, SUGAR

Ελαφρύ cheesecake χωρίς λιπαρά και με 4 μόνο υλικά


JTeam

6 Νοεμβρίου 2024

Ελαφρύ cheesecake χωρίς λιπαρά και με 4 μόνο υλικά
pexels
Αν σας αρέσουν τα ελαφριά και απλά επιδόρπια, αυτό το cheesecake χωρίς λιπαρά είναι η τέλεια συνταγή για εσάς.

Με μόλις 4 υλικά και χωρίς πρόσθετα λιπαρά, αυτό το γλυκό είναι μια ιδανική επιλογή για όσους θέλουν να απολαύσουν μια φέτα cheesecake χωρίς ενοχές. Είναι χωρίς γλουτένη και χωρίς ζάχαρη, αλλά με όλη τη γεύση και την κρεμώδη υφή που περιμένετε από ένα κλασικό cheesecake. Και το καλύτερο; Μπορεί να παρασκευαστεί σε χρόνο μηδέν, με υλικά που πιθανότατα έχετε ήδη στην κουζίνα σας. Εδώ είναι τι χρειάζεστε για να το προετοιμάσετε/

Υλικά
2 αυγά: Είναι η πρωτεϊνική βάση και δίνουν δομή στο cheesecake
250 γρ. γιαούρτι : Δίνει κρεμώδη υφή και κάνει το γλυκό φρέσκο ​​και ελαφρύ
20 γρ. άμυλο καλαμποκιού : Χρησιμεύει για να δώσει συνοχή στο μείγμα και, δεδομένου ότι είναι χωρίς γλουτένη, κάνει το cheesecake κατάλληλο και για όσους έχουν δυσανεξίες
2 κουταλιές της σούπας σιρόπι σφενδάμου : Γλυκαίνει το cheesecake φυσικά, χωρίς ραφιναρισμένα σάκχαρα. Μπορείτε να προσαρμόσετε την ποσότητα ανάλογα με το γούστο σας.

Jenny.Gr
www.dolcisenzaburro.it

Εκτέλεση
Με αυτά τα 4 υλικά, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα απαλό, ελαφρύ και νόστιμο cheesecake , ιδανικό για κάθε περίσταση. Η προετοιμασία αυτού του cheesecake χωρίς λιπαρά είναι πραγματικά παιχνιδάκι. Απλώς χτυπήστε τα αυγά μαζί, προσθέστε το γιαούρτι και το σιρόπι σφενδάμου και τέλος ανακατέψτε το άμυλο καλαμποκιού για να κάνετε μια λεία, κρεμώδη ζύμη. Μόλις το αδειάσετε σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος, το ψήνετε στους 100 βαθμούς για περίπου 30-35 λεπτά και το cheesecake σας είναι έτοιμο. Αφήστε το να κρυώσει καλά πριν το σερβίρετε, ώστε να έχει χρόνο να στερεοποιηθεί και να πάρει τη σωστή συνοχή. Είναι τέλειο για να το απολαύσετε χωρίς ενοχές, χάρη στην ελαφρότητα και την απλότητα των υλικών του. Δοκιμάστε το και θα δείτε, θα γίνει μια από τις αγαπημένες σας συνταγές για όταν θέλετε να απολαύσετε ένα υγιεινό και νόστιμο γλυκό.

Συμβουλές

  • Διατηρείται τέλεια στο ψυγείο για 3-4 ημέρες. Την επόμενη μέρα είναι ακόμα καλύτερο, γιατί οι γεύσεις αναμειγνύονται και η συνοχή γίνεται πιο συμπαγής. Αν προτιμάτε, μπορείτε επίσης να το παγώσετε σε φέτες και να το ξεπαγώσετε όταν χρειάζεται για ένα ελαφρύ και νόστιμο σνακ.
  • Για μια επιπλέον πινελιά, μπορείτε να προσθέσετε λίγο ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού στο cheesecake, που θα του δώσει ένα φρέσκο, εσπεριδοειδές άρωμα.
  • Αν θέλετε να το κάνετε ακόμα πιο νόστιμο, μπορείτε να γαρνίρετε το cheesecake με φρέσκα φρούτα ή μια σπιτική μαρμελάδα με βάση τα μούρα, πάντα χωρίς προσθήκη ζάχαρης.
  • Θέλετε μια πιο γλυκιά εκδοχή; Μπορείτε να αυξήσετε ελαφρώς την ποσότητα του σιροπιού σφενδάμου ή να χρησιμοποιήσετε εναλλακτικά σιρόπι αγαύης.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.