Το σημερινό brownie είναι σοκολατένιο και θρεπτικό ταυτόχρονα, ενώ ετοιμάζεται μέσα σε λίγα λεπτά. Είναι επίσης ιδανικό για τους vegan, αφού δεν περιέχει ζωικά προϊόντα. Και το καλύτερο; Γίνεται χωρίς να χρειαστεί ψήσιμο, αναμειγνύοντας απλά τα υλικά και βάζοντας τα στο ψυγείο. Όλη η σοκολατένια απόλαυση κρύβεται σε μια μπουκιά…
Για τη ζύμη
100 γρ. καρύδια
100 γρ. αμύγδαλα
100 γρ. νιφάδες βρώμης
100 γρ δαμάσκηνα
50 γρ πικρό κακάο
Για τη γκανάς σοκολάτας
150 γρ. αβοκάντο
50 γρ. πικρό κακάο
50 γρ. φυτικό γάλα
Εκτέλεση
Σε ένα μπλέντερ χτυπάμε τη βρώμη με τα καρύδια, τα αμύγδαλα, τα δαμάσκηνα και το κακάο. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ταψί και το βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει. Για τη γκανάς χτυπάμε στο πλέντερ το κακάο με το αβοκάντο και το φυτικό γάλα και τη ρίχνουμε πάνω στο μίγμα και το γλυκό μας είναι έτοιμο. Μπορείτε να αποθηκεύσετε τα Vegan Chocolate Brownies στο ψυγείο για 3 με 4 ημέρες. Αν θέλετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τους ξηρούς καρπούς που προτιμάτε και για τη γκανάς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια μπανάνα αντί για αβοκάντο. Καλή απόλαυση.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.