Τα pancakes με κολοκύθα είναι μια πρωτότυπη εκδοχή των διάσημων αμερικανικών pancakes . Η προετοιμασία είναι γρήγορη και εύκολη και μπορείτε να τα απολαύσετε ως επιδόρπιο , αλλά και ως σνακ ή για brunch. Και φυσικά το αποτέλεσμα θα είναι απολαυστικό.
Υλικά
150 γρ. αλεύρι
150 πλήρες γάλα
200 γρ. μαγειρεμένος πολτός κολοκύθας
1 αυγό
5 γρ. μπέικιν πάουντερ
20 γρ. ζάχαρη
Μια πρέζα αλάτι
70 γρ. σιρόπι σφενδάμου
50 γρ. νιφάδες αμυγδάλου
100 γρ. μασκαρπόνε ή σαντιγί 100 γρ (προαιρετικά)
50 γρ. μπισκότα amaretti
10 γρ. σπορέλαιο
Εκτέλεση
Χτυπάμε το αυγό με τη ζάχαρη, προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι και τη μαγιά, προσθέτουμε σταδιακά το γάλα και την κολοκύθα, μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Τέλος προσθέτουμε τα μισά θρυμματισμένα μπισκότα amaretti. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι με λίγο σπορέλαιο και μόλις ανέβει η θερμοκρασία, προσθέτουμε μια μικρή κουτάλα από το μείγμα και μαγειρεύουμε για περίπου 2 λεπτά, μετά γυρίζουμε το pancake και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλο ένα λεπτό.
Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει το μίγμα και σερβίρουμε τα pancakes μαζί με τα υπόλοιπα θρυμματισμένα μπισκότα, τα αμύγδαλα κομμένα σε φέτες και το σιρόπι σφενδάμου από πάνω. Μπορείτε να ολοκληρώσετε τη συνταγή με σαντιγί ή μασκαρπόνε ελαφρώς ζαχαρούχο. Καλή απόλαυση.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.