Το σημερινό cheesecake είναι ιδιαίτερο γιατί δεν έχει βούτυρο ή ζελατίνη και γίνεται με πολύ λίγα υλικά. Η κρέμα, μάλιστα, παρασκευάζεται αποκλειστικά με φρέσκια ρικότα , μαύρη σοκολάτα και μια νότα ζάχαρης για να γλυκάνει. Είναι μια γρήγορη και εύκολη συνταγή, ιδανική για όσους θέλουν να απολαύσουν ένα γλυκό χωρίς επιπλοκές.
Αυτό το cheesecake σοκολάτας είναι η ιδανική λύση για όσους θέλουν ένα απλό, υγιεινό και νόστιμο γλυκό, με γρήγορη προετοιμασία και χωρίς να χρειάζονται φούρνο. Δοκιμάστε το και αφήστε τον εαυτό σας να χαθεί στην κρεμώδη υφή του και στην έντονη σοκολατένια γεύση του.
Υλικά
Για τη βάση
180 γρ. μπισκότα σοκολάτας
80 γρ λάδι καρύδας
Για την κρέμα
500 γρ ρικότα
200 γρ μαύρη σοκολάτα
80 γραμμάρια ζαχαροκάλαμου
Εκτέλεση
Δουλεύουμε τα μπισκότα μαζί με το λάδι καρύδας και τα συμπιέζουμε στον πάτο μιας φόρμας για κέικ Ανακατεύουμε τη ρικότα με ένα σύρμα μαζί με τη λιωμένη σοκολάτα και τη ζάχαρη. Ρίχνουμε την κρέμα πάνω από τη βάση και ισιώνουμε καλά. Βάζουμε το μίγμα στο ψυγείο να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 6 ώρες.
Το cheesecake σοκολάτας χωρίς ψήσιμο μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για 3-4 ημέρες, καλυμμένο με μεμβράνη. Για να το απολαύσετε στα καλύτερά του, καλό είναι να το αφήσετε να ξεκουραστεί για λίγες ώρες στο ψυγείο πριν το σερβίρετε, ώστε να ενωθούν οι γεύσεις και να γίνει πιο συμπαγής η κρέμα. Για μια επιπλέον πινελιά γεύσης, μπορείτε να αρωματίσετε την κρέμα με μια πρέζα βανίλιας ή τριμμένο ξύσμα πορτοκαλιού . Αν θέλετε ακόμα πιο νόστιμη βάση, προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού πικρό κακάο στα θρυμματισμένα μπισκότα πριν τα συμπιέσετε.
Για να διακοσμήσετε το cheesecake, χρησιμοποιήστε πικρό κακάο , νιφάδες σοκολάτας ή φρέσκα φρούτα όπως σμέουρα ή φράουλες, που ταιριάζουν πολύ με τη μαύρη σοκολάτα. Αν προτιμάτε μια πιο φυσική γλυκύτητα, μπορείτε να αντικαταστήσετε τη ζάχαρη με μέλι ή σιρόπι σφενδάμου , προσαρμόζοντας τις ποσότητες ανάλογα με το προσωπικό σας γούστο.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.