COOKING SUGAR, SUGAR

Η πιο νόστιμη και αρωματική μαρμελάδα πορτοκάλι


JTeam

29 Νοεμβρίου 2024

Η πιο νόστιμη και αρωματική μαρμελάδα πορτοκάλι
Freepik
Αυτή η σπιτική μαρμελάδα πορτοκάλι είναι ιδανική για τοστ, τάρτες ή ως γέμιση για επιδόρπια. Η παρασκευή της απαιτεί λίγα υλικά και το αποτέλεσμα είναι μια μαρμελάδα πλούσια σε γεύση, που φέρνει στο τραπέζι την αυθεντική μυρωδιά και γεύση των πορτοκαλιών.

Η σπιτική μαρμελάδα πορτοκάλι περιέχει όλη τη φρεσκάδα και τη γεύση των εσπεριδοειδών. Η προετοιμασία αυτής της είναι μια απλή και σας επιτρέπει να απολαύσετε τα πορτοκάλια με έναν εντελώς νέο τρόπο. Εδώ είναι μια απλή συνταγή για να φτιάξετε μαρμελάδα πορτοκάλι στο σπίτι.

Υλικά
1 κιλό πορτοκάλια
700 γρ. ζάχαρη
Χυμό από 1 λεμόνι

Εκτέλεση
Προετοιμασία των πορτοκαλιών: Ξεκινάμεπλένοντας προσεκτικά τα πορτοκάλια κάτω από τρεχούμενο νερό. Στεγνώνουμε και με ένα κοφτερό μαχαίρι αφαιρούμε το πάνω και το κάτω μέρος τους. Κόβουμε τα πορτοκάλια στη μέση και μετά στα τέσσερα, αφαιρώντας τους σπόρους. Για μια μαρμελάδα με χοντρά κομμάτια, κόψτε τα πορτοκάλια σε μικρά κομμάτια, αν προτιμάτε πιο λεία υφή, μπορείτε να τρίψετε ή να ανακατέψετε τον πολτό.

Μούλιασμα: Τοποθετούμε τα κομμάτια πορτοκαλιού σε μια μεγάλη κατσαρόλα και προσθέτουμε τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να μουλιάσει για περίπου 2-3 ​​ώρες, ή ακόμα καλύτερα, όλη τη νύχτα. Αυτή η διαδικασία βοηθά στην εξαγωγή της φυσικής πηκτίνης από τα πορτοκάλια, η οποία θα πήξει τη μαρμελάδα κατά το μαγείρεμα.

Jenny.Gr
Freepik

Μαγείρεμα: Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού στο μείγμα πορτοκαλιού και ζάχαρης. Αφήνουμε να βράση σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Μόλις αρχίσει να βράζει η μαρμελάδα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για περίπου 30 με 60 λεπτά. Κατά το μαγείρεμα, ξαφρίζουμε την επιφάνεια αν χρειάζεται.

Δοκιμή μαγειρέματος: Για να ελέγξουμε αν η μαρμελάδα είναι έτοιμη, τοποθετούμε ένα κουταλάκι του γλυκού μαρμελάδα σε ένα κρύο πιατάκι. Γέρνοντας το πιατάκι, η μαρμελάδα πρέπει να ρέει αργά. Αν είναι πολύ υγρή, συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 5-10 λεπτά.

Εμφιάλωση: Αποστειρώνουμε τα γυάλινα βάζα βράζοντάς τα σε νερό για 10 λεπτά. Τα γεμίζουμε με την καυτή ακόμα μαρμελάδα αφήνοντας περίπου 1 εκ. χώρο από την άκρη. Κλείνουμε τα βάζα με τα καπάκια και τα αναποδογυρίζουμε για να δημιουργηθεί κενό.

Αποθήκευση: Αφού κρυώσουν, αποθηκεύουμε τα βάζα σε δροσερό και ξηρό μέρος. Μόλις τα ανοίξουμε, βάζουμε τη μαρμελάδα στο ψυγείο και την καταναλώνουμε μέσα σε λίγες εβδομάδες.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.