COOKING SUGAR, SUGAR

Struffoli στον φούρνο: Οι ναπολιτάνικοι λουκουμάδες που δεν λείπουν από κανένα χριστουγεννιάτικο τραπέζι


JTeam

4 Δεκεμβρίου 2024

Struffoli στον φούρνο: Οι ναπολιτάνικοι λουκουμάδες που δεν λείπουν από κανένα χριστουγεννιάτικο τραπέζι
www.lacucinaitaliana.it
Πώς θα φτιάξετε τα τέλεια ναπολιτάνικα struffoli.

Struffoli σημαίνει «μπαλίτσες» και είναι τραγανά στο εξωτερικό και μαλακά στο εσωτερικό τους, ενώ αναμειγνύονται συνήθως με μέλι, κανέλα και ξύσμα πορτοκαλιού. Συνήθως τηγανίζονται, όμως εμείς σήμερα θα τα φτιάξουμε στον φούρνο. Η συνταγή είναι πανομοιότυπη με την κλασική και η μόνη διαφορά είναι στο μαγείρεμα, οι μπάλες ζύμης δεν τηγανίζονται αλλά ψήνονται. Οι μπάλες πρέπει να βγουν από τον φούρνο χρυσαφένιες και μαλακές και μετά καθώς κρυώσουν θα φτάσουν στη σωστή σύσταση. Αν δεν σας αρέσει το τηγάνισμα αλλά λατρεύετε τα Struffoli τότε αυτή η συνταγή είναι για εσάς. Ας φτιάξουμε μαζί αυτά πεντανόστιμα Struffoli.

Υλικά
500 γρ αλεύρι
3 υγά σε θερμοκρασία δωματίου
3 κρόκοι αυγών σε θερμοκρασία δωματίου
100 γραμμάρια κρυσταλλική ζάχαρη
70 γρ βούτυρο
1 πρέζα αλάτι
1/2 σπόροι βανίλιας ή εκχύλισμα ή βανιλίνη
1 πορτοκάλι, τη φλούδα
1 κουταλάκι του γλυκού λικέρ γλυκάνισο (προαιρετικά)
1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
Για κάλυψη
500 γρ μέλι
4 κουταλιές ζάχαρη άχνη
Ζαχαρωμένα φρούτα για γεύση

Jenny.Gr
www.chiarapassion.com

Εκτέλεση
Στο μίξερ ή σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές και ελαστικό μείγμα. Του δίνουμε σχήμα μπάλας και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για περίπου 1 ώρα σκεπασμένο με ένα πανί, αυτό το βήμα είναι θεμελιώδες και βοηθά να έχει λιγότερο αφρό κατά το μαγείρεμα. Αφού ξεκουραστεί, ζυμώνουμε τη ζύμη για λίγο και στην επιφάνεια εργασίας και με κοφτερό μαχαίρι την κόβουμε σε μπαστουνάκια πλάτους 2-2,5 εκ. και στη συνέχεια κόβουμε κάθε μπαστουνάκι σε κύβους 2 εκ. Τους πασπαλίζουμε ελαφρά με αλεύρι και τινάζουμε να φύγει η περίσσεια. Στρώνουμε ένα ταψί με χαρτί ψησίματος και τοποθετούμε τους κύβους σε απόσταση μεταξύ τους γιατί τείνουν να μεγαλώνουν λίγο κατά το ψήσιμο. Ψήνουμε στον φούρνο στους 190° για 10 λεπτά μέχρι να ροδίσουν, πρέπει να βγουν από τον φούρνο ελαφρώς μαλακά και μετά όταν κρυώσουν θα έχουν τη σωστή συνοχή.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το μέλι με τη ζάχαρη σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συχνά με μια ξύλινη κουτάλα. Όταν λιώσουν όλα καλά, αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα τα Struffoli , ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε τα μισά από τα ζαχαρωμένα φρούτα κομμένα σε κομμάτια. Βάζουμε τα Struffoli σε ένα ωραίο πιάτο σερβιρίσματος και διακοσμούμε με ζαχαρωτά φρούτα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.