COOKING SUGAR, SUGAR

Χριστουγεννιάτικο Gingerbread House: Ένα γλυκό που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι


JTeam

19 Δεκεμβρίου 2024

Χριστουγεννιάτικο Gingerbread House: Ένα γλυκό που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι
unsplash
Τα Gingerbread Houses είναι μια πολύ όμορφη Χριστουγεννιάτικη συνήθεια σε πολλές χώρες του κόσμου

Τα Χριστούγεννα καταφθάνουν και ήρθε η ώρα να φτιάξουμε το πιο γλυκό Gingerbread House και να μοσχοβολήσει το σπίτι μας Χριστούγεννα. Το gingerbread house είναι τόσο όμορφο, που δεν θέλετε να το χαλάσετε. Όμως, είναι και τόσο λαχταριστό και νόστιμο που δεν θα μπορείτε να του αντισταθείτε. Ας δούμε μαζί πώς θα το φτιάξετε.

Υλικά
Για τη ζύμη
570 γρ. αλεύρι
220 γρ. βούτυρο σε κύβους
100 γρ. καστανή ζάχαρη
100 γρ, λευκή ζάχαρη
100 γρ. μέλι
1 αυγό ήμισυ
Κρόκο από ένα αυγό
1 κουτ. διττανθρακικό
2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα σε σκόνη
2 κουταλάκια του γλυκού τζίνζτερ
1 κουτ πικρό κακάο
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
Για το royal icing
300 γρ. ζάχαρη άχνη
60 γρ. ασπράδι αυγού
Χυμό λεμονιού (λίγες σταγόνες)
Για να διακοσμήσουμε
Καρύδα τριμμένη

Jenny.Gr
unsplash

Εκτέλεση
Για τη ζύμη: Τοποθετήστε όλα τα υλικά ε στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε με το φτερό μέχρι να αποκτήσουμε ένα λείο μείγμα. Αν ζυμώσετε με το χέρι, βάζετε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και ζυμώνετε μέχρι να έχετε ένα λείο μείγμα. Βγάζουμε τη ζύμη από τον κάδο και τη ζυμώνουμε ελαφρά δίνοντάς της σχήμα καρβέλι. Ισιώνουμε τη ζύμη, την τυλίγουμε με μεμβράνη και τη βάζουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για τουλάχιστον μισή ώρα.

Μόλις σφίξει, ανοίγουμε τη ζύμη με έναν πλάστη σε πάχος 3-4 mm. Χρησιμοποιώντας εργαλεία ζαχαροπλαστικής σε σχήμα μεγάλου σπιτιού, μικρού σπιτιού και δέντρα διαφόρων μεγεθών, κόβουμε τα σχήματα των μπισκότων. Τοποθετούμε τα σχήματα ζύμης σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος και τις ψήνουμε στον φούρνο προθερμασμένο στους 175 βαθμούς. Προσοχή: τα μικρά σχήματα θα ψηθούν για περίπου 10-12 λεπτά, τα μεγαλύτερα για 15 λεπτά. Μόλις ψηθούν, βγάζουμε τα μπισκότα από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.

Για το royal icing: Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τα ασπράδια, την ζάχαρη άχνη και χτυπάμε με το σύρμα σε μέτρια ταχύτητα. Ρίχνουμε μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα κρεμώδες και πυκνό μείγμα. Το royal icing είναι έτοιμο και το μεταφέρουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής.

Για να διακοσμήσουμε: Αρχικά, παρατηρούμε εάν οι τοίχοι και η οροφή του σπιτιού έχουν παραμορφωθεί κατά μήκος των άκρων κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος. Εάν ναι, πρέπει να τα κάνουμε ξανά ίσια λιμάροντάς τα απαλά με μια λίμα. Αν δεν έχετε λίμα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον κλασικό μακρύ και λεπτό τρίφτη. Διακοσμούμε όλα τα κομμάτια που θα χρησιμοποιήσουμε για να χτίσετε το σπίτι και τα δέντρα με royal icing. Αφήνουμε το gingerbread να στεγνώσει καλά για τουλάχιστον μισή ώρα.

Στη συνέχεια συναρμολογούμε τα διάφορα κομμάτια του σπιτιού χρησιμοποιώντας royal icing ως κόλλα και χρησιμοποιώντας ποτήρια ή βαριά βάζα για να στηρίξετε τα διάφορα κομμάτια. Ξεκινάμε από την πρόσοψη, μετά προχωράμε στους πλαϊνούς τοίχους και μετά στο πίσω μέρος. Ρίχνουμε μια γενναία ποσότητα άχνη στα πλαϊνά και τα ενώνουμε μεταξύ τους. Αφήνουμε το gingerbread house να στεγνώσει καλά για τουλάχιστον μισή ώρα πριν ενώσουμε την οροφή.

Όταν περάσει η ώρα βάζουμε royal icing σε όλη την περίμετρο που θα τοποθετήσουμε την οροφή και τα δύο κομμάτια που θα ενωθούν για να σχηματιστεί, στη συνέχεια τοποθετούμε το από πάνω και το κρατάμε για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να δούμε ότι δεν θα πέσει. Το αφήνουμε να στεγνώσει για άλλη μισή ώρα και μετά ολοκληρώνουμε τη διακόσμηση με άχνη για να τελειώσουμε όλους τους χώρους σύμφωνα με τη φαντασία μας. Αν θέλετε να κολλήσετε άλλα διακοσμητικά στο σπίτι, όπως χάντρες ή οτιδήποτε άλλο, χρησιμοποιήστε γλάσο ως κόλλα. Για να προσομοιώσετε το χιόνι στο έδαφος, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τριμμένη καρύδα κα να την απλώσετε γύρω γύρω.

:

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.