COOKING SUGAR, SUGAR

Αφράτο και ελαφρύ κέικ σοκολάτας με ασπράδια αυγών


JTeam

2 Φεβρουαρίου 2025

Αφράτο και ελαφρύ κέικ σοκολάτας με ασπράδια αυγών
www.chiarapassion.com
Το κέικ με ασπράδια αυγών και σοκολάτα είναι ένα γρήγορο και εύκολο επιδόρπιο. Είναι σίγουρα ένα από τα καλύτερα κέικ που έχουμε φτιάξει πρόσφατα….

Ξεχάστε τα άγευστα, λαστιχένια κέικ με ασπράδια αυγών, αυτή η εκπληκτική συνταγή είναι το καλύτερο κέικ στον κόσμο. Η ζύμη γίνεται με λίγα και απλά υλικά και η το αποτέλεσμα είναι ένα αφράτο και πολύ νόστιμο κέικ. Τα ασπράδια αυγών χρησιμοποιούνται ως υγρά χωρίς καν να τα χτυπήσετε και η συνταγή είναι πολύ γρήγορη και πολύ νόστιμη. Για να το κάνετε ξεχωριστό μπορείτε να το γεμίσετε με μια ελαφριά στρώση κρέμας φουντουκιού. Και τώρα το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να δοκιμάσετε αυτό το κέικ που φτιάχνεται μόνο με ασπράδια αυγών και σοκολάτα. Μόλις το δοκιμάσετε, είμαστε σίγουροι ότι θα το λατρέψετε.

Υλικά
5 (200 γρ.) ασπράδια αυγών
150 γρ. βούτυρο
180 γρ. ζάχαρη
100 γρ. αλεύρι αμυγδάλου
1/2 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
110 γρ. αλεύρι 00
80 γρ κομματάκια σοκολάτας
Άλειμμα πραλίνας φουντουκιού

Jenny.Gr
www.chiarapassion.com

Εκτέλεση
Ξεκινάμε ζεσταίνοντας το βούτυρο σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά για περίπου 10 λεπτά μέχρι να πάρει ένα ωραίο κεχριμπαρένιο χρώμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 10 λεπτά. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι αμυγδάλου, το μπέικιν πάουντερ και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε τα ασπράδια και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.

Προσθέτουμε επίσης το λιωμένο βούτυρο φιλτραρισμένο από ένα κόσκινο και ανακατεύουμε. Τέλος προσθέτουμε τα κομματάκια σοκολάτας. Αδειάζουμε το μείγμα σε λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα και ψήνουμε στον στους 175 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά. Βγάζουμε τη φόρμα από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά. Τέλος καλύπτουμε τη ζύμη με μια στρώση άλειμμα φουντουκιού που έχουμε προηγουμένως ζεστάνει σε μπεν μαρί ή φούρνο μικροκυμάτων και το κέικ είναι έτοιμο να το απολαύσουμε.

Συμβουλές

  • Μπορεί να διατηρηθεί σε θερμοκρασία δωματίου για 5-6 ημέρες. Μπορεί επίσης να καταψυχθεί για έως και 3 μήνες.
  • Μπορείτε να αντικαταστήσετε το βούτυρο με 120 γρ. σπορέλαιο που θα προσθέσετε στο τέλος μετά τα ασπράδια σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Για να το κάνετε χωρίς γλουτένη, αντικαταστήστε το αλεύρι 00 με ίση ποσότητα μείγματος αλευριού χωρίς γλουτένη.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.