
Έχετε δει ποτέ αυτά τα μικρά κέικ, ή όπως λένε οι Άγγλοι mini cakes, απαλά και αφράτα με ζεστή και κρεμώδη γέμιση συνήθως από νόστιμη σοκολάτα; Εδώ, σε αυτή τη συνταγή θα δούμε πώς να ετοιμάσετε ένα υγρό κέικ σοκολάτας στο air fryer. Η ζύμη μπορεί να ετοιμαστεί σε λίγα λεπτά, λερώνοντας μόνο ένα μπολ και ένα πιρούνι, και το αποτέλεσμα είναι σίγουρα στο ίδιο επίπεδο με αυτό που ψήνεται στον φούρνο. Λοιπόν, δεν το λαχταράτε ήδη; Ετοιμάστε το air fryer και ελάτε να φτιάξουμε μαζί αυτό το λαχταριστό και ακαταμάχητο υγρό κέικ.
Υλικά
2 αυγά
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1 κουταλιά της σούπας πικρό κακάο
2 κουταλιές της σούπας πραλίνα σοκολάτας
Ζάχαρη άχνη για διακόσμηση

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ σπάμε τα αυγά και προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αλεύρι, το κακάο και τα ανακατεύουμε όλα με ένα πιρούνι. Προσθέτουμε και την πραλίνα σοκολάτας και ανακατεύουμε ξανά. Πρέπει να πάρουμε ένα κρεμώδες και ομοιογενές μείγμα. Χωρίζουμε τη ζύμη σε τρεις χάρτινες κούπες ψησίματος διαμέτρου 6 εκ. και τις τοποθετούμε στον κάδο του air fryer. Τοποθετούμε τον κάδο στο air fryer και μαγειρεύουμε στους 200°C για 7 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμα, τα αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς και τα διακοσμούμε με ζάχαρη άχνη.
Φυσικά, μπορούμε να μαγειρέψουμε το κέικ και στον φούρνο: Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα στους 170°C για 15 λεπτά ή σε στατικό φούρνο στους 180°C για την ίδια ώρα. Καλή απόλαυση.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.