COOKING SUGAR, SUGAR

Υπέροχα τρουφάκια με γεύση τιραμισού


JTeam

26 Φεβρουαρίου 2025

Υπέροχα τρουφάκια με γεύση τιραμισού
Freepik
Μικρά, κρεμώδη τρουφάκια που είναι απλά ακαταμάχητα

Είστε λάτρεις του τιραμισού αλλά δεν έχετε ποτέ χρόνο να το φτιάξετε; Δοκιμάστε αυτά τις τρουφάκια με γεύση τιραμισού, φτιαγμένα με μασκαρπόνε, καφέ και σβαγιάρ. Φτιάχνονται πολύ εύκολα και είναι τέλεια ιδέα για να τα προσφέρετε ως επιδόρπιο αν έχετε καλεσμένους.

Μικρές, κρεμώδεις σφαίρες, ακαταμάχητες και ιδανικές για να τις προετοιμάσετε από πριν και να τις απολαύσετε κρύο. Ας τα ετοιμάσουμε μαζί.

Υλικά
250 γρ. μασκαρπόνε
180 γρ. σαβαγιάρ
45 γρ ζάχαρη άχνη
50 ml καφέ, εσπρέσο ρόφημα
Πικρό κακάο για γεύση

Jenny.Gr
Freepik

Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε τον καφέ και τον αφήνουμε να κρυώσει. Ψιλοκόβουμε τα σαβαγιάρ στο μπλέντερ με τις λεπίδες. Ανακατεύουμε το μασκαρπόνε με τη ζάχαρη άχνη σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα σαβαγιάρκαι ανακατεύουμε ξανά. Ύστερα προσθέτουμε τον καφέ και ανακατεύουμε τα πάντα μέχρι να έχουμε ένα ομοιγενές μείγμα. Μεταφέρουμε το μείγμα στο ψυγείο και το αφήνουμε για περίπου 2 ώρες.

Φτιάχνουμε τις τρούφες : Παίρνουμε μια μερίδα από τη ζύμη και πλάθουμε με τα χέρια μας μπαλάκια. Περνάμε τα τρουφάκια από το κακάο και τα τρώμε αμέσως ή τα βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να είμαστε έτοιμοι να τα σερβίρουμε. Καλή απόλαυση.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.