
Σήμερα φτιάχνουμε τα πιο νόστιμα και νόστιμα και αφράτα Γαλλικά ψωμάκια με κομματάκια σοκολάτας για το πρωινό μας. Το μόνο σίγουρο είναι πως εάν τα ετοιμάσετε και εσείς δεν θα μείνετε μόνο στο ένα….Ας δούμε μαζί τη συνταγή.
Υλικά
300 γραμμάρια αλεύρι
70 γρ. ζάχαρη
1 αυγό
120 γρ. γιαούρτι
12 γρ. μαγιά
80 γρ γάλα
30 γρ βούτυρο
6 γρ αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
90 γρ κομματάκια σοκολάτας

Εκτέλεση
Βάζουμε στο μίξερ το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αυγό, τη μαγιά, το γιαούρτι και το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Μετά το ζύμωμα η ζύμη πρέπει να είναι ελαστική και απαλή. Προσθέτουμε το βούτυρο σε κομμάτια, το αλάτι και τη βανίλια και ανακατεύουμε, τέλος προσθέτουμε τα κομματάκια σοκολάτας. Στη συνέχεια παίρνουμε τη ζύμη, τη βάζουμε σε ένα μπολ και την αφήνουμε να φουσκώσει για περίπου δύο ώρες
Μόλις φουσκώσει, την τοποθετούμε σε μια επιφάνεια εργασίας πασπαλισμένη με αλεύρι, ανοίγουμε ένα παραλληλόγραμμο με έναν πλάστη, στη συνέχεια κόβουμε εννέα τρίγωνα και τυλίγουμε από τη βάση προς την άκρη για να σχηματίσουμε τα μπριός και τα βάζουμε στο ταψί.
Τα αφήνουμε να φουσκώσουν μέχρι να διπλασιαστούν σε όγκο, μετά αλείφουμε με κρόκο αυγού και γάλα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον φούρνο για 20 λεπτά. Καλή απόλαυση.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.