
Η μηλόπιτα στο air fryer είναι εξίσου τέλεια με αυτή που ψήνεται στον φούρνο, μόνο που φτιάχνεται πιο γρήγορα. Πάμε λοιπόν να φτιάξουμε την πιο εύκολη και νόστιμη μηλόπιτα, που σίγουρα θα ξετρελάνει και τους πιο απαιτητικούς.
Υλικά
150 γρ. αλεύρι 00
2 μεγάλα μήλα (περίπου 300 γρ.)
100 γρ. ζάχαρη
80 ml γάλα
60 ml σπορέλαιο
2 αυγά
8 γρ. μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 πρέζα κανέλα

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα μήλα, τα κόβουμε σε λεπτές φέτες και τα αφήνουμε στην άκρη, ραντίζοντάς τα με λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού για να μην μαυρίσουν. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι το μείγμα να γίνει ελαφρύ και να αφρατέψει. Προσθέτουμε το λάδι, το γάλα και το εκχύλισμα βανίλιας. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με τη μαγιά και την κανέλα και τα προσθέτουμε στο υγρό μείγμα ανακατεύοντας απαλά.
Ρίχνουμε τη μισή ζύμη στον κάδου του air fryer που είναι ελαφρώς λαδωμένος, απλώνουμε μια στρώση από τις φέτες μήλου και καλύπτουμε με το υπόλοιπη ζύμη. Τοποθετούμε περισσότερες φέτες μήλου στην επιφάνεια σε ακτινωτό σχήμα. Τέλος ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 30-35 λεπτά . Κάντε το τεστ οδοντογλυφίδας για να ελέγξετε αν έχει ψηθεί. Μόλις κρυώσει πασπαλίζουμε το κέικ με ζάχαρη άχνη και απολαμβάνουμε.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.