
Πλούσια γεύση σοκολάτας, με την πιο κρεμώδη υφή. Η πουτίγκα σοκολάτας είναι η μικρή σας απόλαυση. Και φυσικά όταν φτιάχνεται και χωρίς ζάχαρη τότε γίνεται ακόμα πιο θελκτική…
Υλικά
4 ώριμοι λωτοί
3 φύλλα ζελατίνης
Αποβουτυρωμένο γάλα
Πικρό κακάο

Εκτέλεση
Αρχικά, μουλιάζουμε τη ζελατίνη σε νερό. Αφού καθαρίσουμε τους λωτούς, τους κόβουμε στη μέση και ξύνουμε τη σάρκα από τη φλούδα. Για να αποφύγετε την προσθήκη ζάχαρης, συνιστάται η χρήση πολύ ώριμων λωτών. Κάνουμε πουρέ τη σάρκα τη ζυγίζουμε: πρέπει να ζυγίζει γύρω στα 400 γραμμάρια. Ρίχνουμε τα πάντα σε μια μικρή κατσαρόλα και στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα.
Ανακατεύουμε καλά και βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά. Μόλις ζεσταθεί το μείγμα, διαλύουμε τη ζελατίνη αφού την έχουμε στύψει καλά από το νερό. Ρίχνουμε το παχύρρευστο υγρό στις φόρμες της πουτίγκας και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες. Μόλις κρυώσει τελείως η πουτίγκα, τη διακοσμούμε με βατόμουρα κατά βούληση. Καλή απόλαυση.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.