
Το μόνο σίγουρο είναι πως με το που δοκιμάσετε αυτό το ελαφρύ cheesecake, δεν θα μπορείτε χωρίς αυτό. Είναι πραγματικά ελαφρύ, με πολύ χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη και πάνω από όλα ικανοποιεί τον ουρανίσκο όπως το κλασικό cheesecake: Δεν μπορείτε να μην το δοκιμάσετε. Γιατί το παραδοσιακό cheesecake είναι αναμφίβολα νόστιμο, τόσο στην κρύα όσο και στη ζεστή του εκδοχή - το λεγόμενο New York Cheesecake - αλλά η κρέμα και τα αυγά σίγουρα δεν συμβάλλουν στο να γίνει ένα ελαφρύ επιδόρπιο. Ωστόσο, μπορείτε να ικανοποιήσετε τις επιθυμίες σας χωρίς να εγκαταλείψετε τη σιλουέτα σας. Να πώς.
Υλικά
400 γρ. ελαφρύ τυρί που απλώνεται
100 γρ. γιαούρτι
30 γρ. ζάχαρη
150 γρ. μπισκότα ολικής αλέσεως
3 φύλλα βρώσιμης ζελατίνης
100 ml γάλα
1 λοβό βανίλιας

Εκτέλεση
Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα και καλύπτουμε τον πάτο με τα μπισκότα. Για να ετοιμάσουμε το ελαφρύ cheesecake είναι καλύτερα να αποφύγουμε τη χρήση βουτύρου, οπότε θα προχωρήσουμε μόνο με τα ολόκληρα μπισκότα αντί να τα ανακατέψουμε με το βούτυρο. Σκεπάζουμε τις υπόλοιπα κενά που υπάρχουν με σπασμένα μπισκότα, προσέχοντας να κολλήσουν καλά μεταξύ τους.
Μουλιάζουμε τη ζελατίνη σε κρύο νερό. Ζεσταίνουμε 100 ml γάλα σε μια κατσαρόλα, σβήνουμε όταν αρχίσει να βράζει. Στραγγίζουμε και στύβουμε τη ζελατίνη και την προσθέτουμε στο γάλα ανακατεύοντας καλά. Τώρα ενσωματώνουμε το γιαούρτι στο τυρί και προσθέτουμε το γάλα με τη ζελατίνη. Δουλεύουμε καλά το μείγμα προσθέτοντας τους σπόρους από τον λοβό βανίλιας και τη ζάχαρη. Αφήνουμε την κρέμα στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά και μετά την αδειάζουμε στη φόρμα με τα μπισκότα, ισιώνουμε καλά την επιφάνεια και την ξαναβάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες. Τέλος προσθέτουμε εάν θέλουμε φρέσκα φρούτα. Καλή απόλαυση.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.