
Κι όμως το vegan τιραμισού είναι γεγονός. Μπορείτε να φτιάξετε αυτό το διάσημο γλυκό ακόμα και χωρίς αυγά και μασκαρπόνε, χρησιμοποιώντας τα κάσιους. Τα κάσιους είναι βασικό συστατικό στη vegan μαγειρική. Είναι πολύ ευέλικτα και μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε πολλές συνταγές, τόσο γλυκές όσο και αλμυρές. Αν μουλιάσουν και στη συνέχεια αναμειχθούν είναι μια εξαιρετική βάση για σάλτσες και καρυκεύματα. Για παράδειγμα, δοκιμάστε να τα ανακατέψετε, αφού μαλακώσουν, με αποξηραμένες ντομάτες ή αβοκάντο και θα έχετε νόστιμες κρέμες για να καρυκεύσετε ζυμαρικά ή αλμυρές πίτες. Τα κάσιους μπορούν να χρησιμοποιηθούν με τη μορφή αλευριού ή δημητριακών εάν, για παράδειγμα, θέλετε να γαρνίρετε ένα κέικ, μπισκότα ή θέλετε να προσθέσετε ένα τραγανό συστατικό σε σούπες και σαλάτες. Σήμερα λοιπόν θα χρησιμοποιήσουμε αυτούς τους ξηρούς καρπούς για να φτιάξουμε το πιο νόστιμο και κρεμώδες vegan τιραμισού.

Υλικά
300 γραμμάρια vegan ξηρά μπισκότα
200 γραμμάρια κάσιους
80 ml φυτικό γάλα αμυγδάλου (γλυκό)
50 γρ σιρόπι σφενδάμου + 1 κουταλιά της σούπας για να γλυκάνει ο καφές
100 γραμμάρια μαύρης σοκολάτας
200 ml καφέ
Πικρό κακάο
Εκτέλεση
Αφήνουμε τα κάσιους να μουλιάσουν για 30 λεπτά σε νερό σε θερμοκρασία δωματίου. Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε τον καφέ. Στη συνέχεια στραγγίζουμε τα κάσιους και τα χτυπάμε στο μίξερ με το γάλα και το σιρόπι σφενδάμου. Θα πρέπει να αποκτήσουμε μια βελούδινη κρέμα. Γλυκαίνουμε τον καφέ με το υπόλοιπο σιρόπι σφενδάμου και τον αφήνουμε να κρυώσει. Μουλιάζουμε τα θρυμματισμένα μπισκότα στον καφέ και τα τοποθετούμε στον πάτο ενός ταψιού. Περιχύνουμε με την κρέμα κάσιους. Συνεχίζουμε με μπισκότα, μετά με την ψιλοκομμένη σοκολάτα, περισσότερη κρέμα και μετά μπισκότα μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά. Συμπληρώνουμε με ψιλοκομμένη σοκολάτα και πασπαλίζοντας πικρό κακάο. Καλή απόλαυση.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.