COOKING SUGAR, SUGAR

Σοκολατένιο αυγό με γέμιση τιραμισού


JTeam

11 Απριλίου 2025

Σοκολατένιο αυγό με γέμιση τιραμισού
www.scorzette.com
Το σοκολατένιο αυγό με γέμιση τιραμισού είναι μια εύκολη και πρωτότυπη συνταγή για την ημέρα του Πάσχα ή για να ανακυκλώσετε το πασχαλινό σοκολατένιο αυγό με νόστιμο τρόπο.

Η συνταγή για σοκολατένιο αυγό με γέμιση τιραμισού είναι εύκολη και πρωτότυπη και θα μας επιτρέψει να σερβίρουμε ένα εντυπωσιακό γλυκό στο τραπέζι, ιδανικό για το πασχαλινό μεσημεριανό γεύμα. Αυτή η συνταγή είναι επίσης ιδανική για την ανακύκλωση των πασχαλινών αυγών με δημιουργικό και πρωτότυπο τρόπο. Θα στολίσει επίσης το τραπέζι μας και θα καταπλήξει τους καλεσμένους μας.

Υλικά
1 πασχαλινό σοκολατένιο αυγό
Για το τιραμισού
250 γρ. μασκαρπόνε
80 γρ. γάλα
250 ml φρέσκια κρέμα γάλακτος
11 σαβαγιάρ
Πικρό κακάο
Καφές
Νερό

Jenny.Gr
www.lericettedimammagy.com

Εκτέλεση
Παίρνουμε το πασχαλινό αυγό και το κόβουμε στη μέση χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι με τη λεπίδα ελαφρώς θερμαινόμενη. Τοποθετούμε το μισό αυγό σε ένα πιάτο ή δίσκο, στερεώνοντας τη βάση με λίγη λιωμένη σοκολάτα. Προφανώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το άλλο μισό αυγό για να λιώσει η σοκολάτα.

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το μασκαρπόνε και το γάλα και τα δουλεύουμε μαζί με μια σπάτουλα για να μαλακώσουν λίγο. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε με ηλεκτρικό μίξερ μέχρι να πάρουμε μια καλά χτυπημένη κρέμα. Μόλις η κρέμα είναι έτοιμη, τη μεταφέρουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τον καφέ που έχουμε ετοιμάσει και έχει κρυώσει και τον αραιώνουμε με λίγο λίγο νερό. Μουλιάζουμε τα σαβαγιάρ στον καφέ και τα τοποθετούμε μέσα στο αυγό να σχηματίσουν μια στρώση. Γεμίζουμε την κρέμα και μετά βάζουμε άλλη μια στρώση σαβαγιάρ πάντα εμποτισμένα με καφέ. Τα καλύπτουμε όλα με την υπόλοιπη κρέμα. Πασπαλίζουμε με άφθονο κακάο. Το τιραμισού στο πασχαλινό αυγό είναι έτοιμο. Το αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες και απολαμβάνουμε.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.