Brownies με σοκολατένια αυγά: Το πασχαλινό γλυκό που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους
JTeam
12 Απριλίου 2025

Αυτά τα μαλακά brownies είναι πραγματικά πεντανόστιμα αλλά και αρκετά ελαφριά, αφού δεν έχουν βούτυρο ή κρέμα, αλλά μόνο 70% μαύρη σοκολάτα. Μπορούμε να τα συνοδέψουμε με ένα ποτήρι ζεστό γάλα, έναν καπουτσίνο ή ακόμα και με χυμό φρούτων. Ή να τα σερβίρουμε ως επιδόρπιο στο τέλος του γεύματος, όταν έχουμε συγγενείς στο πασχαλινό τραπέζι. Δοκιμάστε τα και θα ξετρελαθείτε.
Υλικά
3 αυγά
150 γρ. ζάχαρη
120 ml σπορέλαιο
120 γρ. μαύρη σοκολάτα
40 γρ. πικρό κακάο
120 γρ. αλεύρι 00
80 ml γάλα
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο φουντουκιού
Χρωματιστά πασχαλινά αυγά

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά και τη ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι το μείγμα να γίνει ελαφρύ και αφράτο. Σπάμε τη μαύρη σοκολάτα σε κομμάτια και τη λιώνουμε στον φούρνο μικροκυμάτων για 90 δευτερόλεπτα ή σε μπεν μαρί. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το προσθέτουμε στο μείγμα των αυγών. Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα. Ύστερα προσθέτουμε το κακάο και το μπέικιν πάουντερ στα υπόλοιπα υλικά. Προσθέτουμε το σπορέλαιο και το γάλα και ανακατεύουμε. Τέλος προσθέτουμε τη λιωμένη μαύρη σοκολάτα και ανακατεύουμε όλα τα υλικά με μια σπάτουλα. Αδειάζουμε το μείγμα σε μια ορθογώνια φόρμα στρωμένη με λαδόκολλα και ψήνουμε στον φούρνο στους 180°C για 30-35 λεπτά. Πριν το βγάλουμε από τον φούρνο, κάνουμε το τεστ της οδοντογλυφίδας. Βγάζουμε το brownie από τον φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει και στη συνέχεια βάζουμε δύο κουταλιές βούτυρο φουντουκιού από πάνω και το απλώνουμε με ένα μαχαίρι. Τοποθετούμε τα σοκολατένια αυγά όπως προτιμάμε, κόβουμε σε κομμάτια και απολαμβάνουμε.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.