
Αυτό το κέικ λεμονιού είναι πολύ πολύ εύκολο. Φτιάχνεται με απλά υλικά που όλοι μας έχουμε στο σπίτι μας. Ας δούμε μαζί τη συνταγή.
Υλικά
100 γρ. φιστίκια Αιγίνης, και επιπλέον για γαρνίρισμα
200 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
150 γρ. ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
125 γρ. γιαούρτι
3 μεγάλα αυγά
200 γρ. αλεύρι σκληρού σίτου
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
Μια πρέζα αλάτι
2 λεμόνια, ξύσμα και χυμό (και επιπλέον ξύσμα για διακόσμηση)
150 γρ. ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση
Βουτυρώνουμε μια φόρμα για κέικ και το στρώνουμε με λαδόκολλα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Τοποθετούμε τα φιστίκια σε έναν επεξεργαστή τροφίμων ή σε ένα μπλέντερ και τα χτυπάμε μέχρι να θρυμματιστούν. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα φιστίκια Αιγίνης, το γιαούρτι, τα αυγά, το αλεύρι, τη μαγιά, μια πρέζα αλάτι και το ξύσμα από τα δύο λεμόνια. Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα.
Χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα, ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα του κέικ που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα και στη συνέχεια ισιώνουμε την επιφάνεια. Ψήνουμε στον φούρνο για 45 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει το κέικ και να βγαίνει καθαρή η οδοντογλυφίδα. Βγάζουμε το κέικ από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει πριν το αφαιρέσουμε από το ταψί.
Εν τω μεταξύ, ετοιμάζουμε το γλάσο. Ρίχνουμε τη ζάχαρη άχνη σε ένα μπολ. Στύβουμε τον χυμό από τα λεμόνια σε ένα ξεχωριστό μπολ, φροντίζοντας να αφαιρέσουμε τα κουκούτσια. Προσθέτουμε στη ζάχαρη τον χυμό λεμονιού, μία κουταλιά της σούπας κάθε φορά, και ανακατεύουμε κάθε φορά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Ρίχνουμε το γλάσο πάνω από το κέικ και το αφήνουμε να στάξει στα πλαϊνά. Γαρνίρουμε με επιπλέον ψιλοκομμένα φιστίκια και ζαχαρωμένη φλούδα λεμονιού. Καλή απόλαυση.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.