
Η σημερινή συνταγή είναι πανεύκολη που μπορεί να τη φτιάξει κι ο πιο αρχάριος. Ο λόγος γίνεται για τις καραμελωμένες φέτες πορτοκαλιού στο air fryer. Αν λοιπόν θέλετε κι εσείς να δοκιμάσετε να τις φτιάξετε , διαβάστε την παρακάτω συνταγή!
Υλικά
2 πορτοκάλια
40 γρ. ζάχαρη
30 γρ. βούτυρο

Εκτέλεση
Πλένουμε τα πορτοκάλια και αφαιρούμε τυχόν ακαθαρσίες από τη φλούδα. Επιλέγουμε τα πιο μαλακά πορτοκάλια που περιέχουν περισσότερο χυμό. Στη συνέχεια τα κόβουμε σε φέτες περίπου μισού εκατοστού. Λιώνουμε το βούτυρο και αλείφουμε τις φέτες πορτοκαλιού με το λιωμένο βούτυρο. Ύστερα τις περνάμε από τη ζάχαρη και από τις δύο πλευρές. Τοποθετούμε μια λαδόκολλα στον κάδο του air fryer και τοποθετούμε τις φέτες πορτοκαλιού. Μαγειρεύουμε στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά . Μόλις ψηθούν, αφήνουμε τις καραμελωμένες φέτες πορτοκαλιού να κρυώσουν πάνω σε μια σχάρα. Μόλις κρυώσουν, μπορείτε να τις αποθηκεύσετε σε δοχείο τροφίμων ή σε γυάλινο βάζο. Οι καραμελωμένες φέτες πορτοκαλιού διατηρούνται για δύο εβδομάδες σε αεροστεγές δοχείο τροφίμων σε θερμοκρασία δωματίου. Καλή απόλαυση.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.